Milyen lehetősgeim lehetnek?
Akarnám mondani az MLSZ képzéseket, de ha jót akarsz magadnak, akkor inkább kihagyod. Nagyon szigorítottak az elmúlt években, önköltséges, minél magasabb szint, annál drágább. Ezenkívül annyi elvárásnak és feltételnek kell megfelelni, hogy sokan meggondolják magukat még a jelentkezés előtt. A képzések egymásra épülnek, ha nincs meg a vizsgád, akkor nem mehetsz a következőre. A legtöbb munkakörre kiterjesztették a licenszet, például pályakarbantartó vagy masszőr. Hiába van valakinek sport és gyógymasszőr végzettsége 15 év tapasztalattal, még NB3-ba se mehet, ha nincs meg az MLSZ masszőr licensz. Ez már vicc, komolyan mondom, sokat képzel magáról a kedves MLSZ, ideje visszavenni az arcból. Egyébként többen bírálták már az MLSZ képzési rendszerét.
Nekem mondjuk lenne ötletem, vállalkozol, csinálsz egy focisulit, ahol saját kútfőből tanítod, oktatod a fiatalokat, gyerekeket több korosztályban. Egy jó üzleti tervvel sikeres lehet a vállalkozás, az MLSZ meg bekaphatja.
7-es vagyok, annyit mondanék még, hogy talán érdemes külföldön elvégezni a képzéseket, legalább az alapokat. Nem tudom, mi helyzet külföldön, de ott valószínű nem szopatják az embert, mint itthon az MLSZ.
André Villas Boas, José Mourinho, Julian Nagelsmann, Maurizio Sarri, Brendan Rodgers, Ralf Rangnick, Rafael Benítez, egyikse volt profi labdarúgó, mégis megcsinálták.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!