16 évesen még lehet csatlakozni sport-(kosárlabda vagy kézilabda) egyesületbe?
Figyelt kérdés
2021. aug. 1. 12:00
2/8 anonim válasza:
Nem, törvényileg szabályozva van 15 év és 300 napos korig
3/8 A kérdező kommentje:
Tulajdonképpen csak azért kérdeztem mert hát egészen fiatalon szoktak elkezdeni sportolni, és mondjuk a 16 évesek már biztos nagyon ügyesek..
2021. aug. 1. 12:41
4/8 anonim válasza:
Az biztos, hogy hátránnyal indulsz, ha eddig nem űzted az adott sportot, de ha valaki tehetség, akkor hamar kiderül és pár hónap alatt behozza a lemaradást és lekörözi a kortársait. Több NBA-ben lévő játékos is volt, aki későn kzdte a kosarat, de mégis már Hallhatatlan tag. Megfelelő mozgáskoordináció természetesn szükséges az adott sporthoz. Kosárban nem árt a magasság sem, bár nem feltétel láttunk már sok jó kisembert és ügyetlen magasakat is csak, azért kosarazni, mert magas... Én kosarazok kiskorom óta, de én sem egészen kisgyerekként kezdtem, hanem a Dreamteam látva 92-ben álltam neki haverokkal a street-en, addig fociztam, amiben baromi jó csatár voltam, de megtetszett a kosárlabda, hogy az milyen látványos játék. Nem bántam meg, hogy inkább a kosarat választottam, mai napig nyomom 42 évesen :) Kisgyerekként, azért jó elkezdeni csapatban játszani, mert akkor beléd nevelik a csapatjáték alapjait, mert később is ellehet sajátítani természetesen, de jobb, ha kisgyerekként már benned van zsigerből. Mivel én a street-en kezdtem így belém az nevelődött és mikor elmentem csapatba játszani, akkor változtatni kellett a játékstílusomon sokat. Street-en az 1-1-ezések, látványos cselek , kemény fault-ok nagy zsákolások mentek és ha ehhez szokott az ember azt mikor bemegy egy egyesületbe játszani, hamar rájön, hogy működnek ezek is, de a csapatjáték fontosabb.
5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! :)
2021. aug. 1. 15:28
6/8 anonim válasza:
Abszolút sosem késő elkezdeni ha bele tudod tenni azt a munkát és alázatot. Az egyetlen magyar játékos az nba-ben, dávid kornél 16 évesen a 0-ról kezdett el kosarazni, focizott előtte. És mégis az NBA-ben kötött ki:) Jamie Vardy 16 évesen kezdett focizni, szintén az angol elsőosztályig vitte. Gera Zoltán, magyar labdarúgó 17 éves koráig egy drogos, alkoholista állat volt, és válogatott lett belőle. Ha meg van a megfelelő játékinteligenciád, akkor bármi lehet. Hajrá
7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a kedves válaszokat, nagyon rendesek vagytok :)
Tulajdonképpen már pár éve kosarazok, de csak a suliban plusz órákban.
Az edzőm meg is kérdezte hogy játszottam e korábban egyesületben és ez eléggé bíztató volt. Viszont addig nem akartam egyesületek utan kutatni amig nem tudom meg hogy egyáltalán bevennenek e.
Felénk nincs túl sok lehetőség de akkor most neki is kezdek a keresésnek..
Suli mellett szerintetek megoldható?
2021. aug. 1. 15:47
8/8 anonim válasza:
Biztos megoldható, de nyilván SOKKAL könnyebb ha sport suliba jársz. Ha nem, akkor már 16 évesen nehézkes, de megoldható lehet. El kell döntened elsősorban h mi fontosabb neked, a tanulás vagy a sport.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!