Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Miért hívjuk Európa bajnokságnak?

Miért hívjuk Európa bajnokságnak?

Figyelt kérdés

Néztem a Franci- Svájc meccset. Már megszokott fekete francia túlsúly fel sem tűnt, adaptálódtunk, persze a volt gyarmatok stb, de nicsak nézem svájci csapatot, direkt írom ide a neveket:Elvedi, Akanji, R. Rodríguez, Mehmedi, Mbabu, Xhaka, Shaqiri, Gavranovic, Seferovic, Embolo, Vargas egyiküknek sincs köze Ssvájchoz, tulajdonképpen egy tehetséges migráns csapat. Kb. mint amikor az Oszmán birodalom nyomult a Balkánon és a nyomukban ott követték őket a megélhetési csapatok.

A helyes megnevezés talán ez lehetett volna: Francia Gyarmatok a svájci útlevéllel rendelkezők ellen.

Persze, ha felidézem a Szlovák, Cseh, Török, Wales Skót, Macedón Horvát Urkán csapatok képét (stb), akkor még maradt valami a jó öreg európából.

2021. jún. 29. 13:39
 1/9 anonim ***** válasza:
93%
Mert az UEFA-tagországok labdarúgó válogatottjai mérkőznek meg egymással.
2021. jún. 29. 13:46
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszi, ez legalább egy érthető szempont
2021. jún. 29. 13:55
 3/9 anonim ***** válasza:
94%

Mi a kérdés most konkrétan?

Ezek a válogatottak a lehető legjobb csapatot akarják összehozni, ezért honosítanak össze-vissza játékosokat

A magyar válogatottban is van fekete meg szerb, német, meg mittudom én még milyen, akik nem is itt születtek, csak jó játékosok, ezért honosítottuk őket

Bár a svájciak közül az általad felsorolt 11 játékosból 3 db nem született összesen Svájcon.

Mi az hogy nincs közük Svájchoz?

Hány generációnak kell eltelnie ahhoz, hogy megkapják tőled az engedélyt, hogy Svájciaknak nevezhessék magukat?

Ilyen alapon mi sem vagyunk magyarok, hiszen az évszázadok alatt annyiszor töltötték fel a népességet különféle nemzetiségekkel hogy a honfoglaló magyarokhoz mára már kb semmi közünk nincs

Akkor mi sem vagyunk igazi magyarok?

Vagy mivel már több évszázad eltelt azóta ezért mi mi már nevezhetjük magunkat magyarnak? Vagy most hogy van ez?

Én tényleg szeretném megérteni ezt a logikát

2021. jún. 29. 13:57
 4/9 anonim ***** válasza:
53%

Egyébként tényleg vicces, hogy a franciák által vásárolt"rabszolgák" játszanak a svájciak által vásárolt rabszolgák ellen..

:)))))

2021. jún. 29. 14:16
 5/9 anonim ***** válasza:
88%
Magyar mostani és egykori válogatottak: Dzsudzsák, Schafer, Nego, Sowumni, Kleinheisler, Hahn, Schön, Holender, Vinicius, Nikolics, Schlosser, Lőw, Weisz, Leandro, Miriuta, tényleg a teljesség igénye nélkül. Szép magyar nevek, igaz? :-)
2021. jún. 29. 15:22
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, igazad van részben, az én csőrömet is böke már ez a dolog évek óta...de ugyanez igaz a holland, német, belga csapatra is kb..olaszok legalább még tartják magukat a régi hagyományokhoz.

Mondjuk annyit hozzátennék hogy az általad leírt svájci csapatban a nevek közül: Elvedi, Akanji, Mehmedi, Xhaka és Shaqiri (albán nevek), Rodríguez és Vargas (spanyol), Gavranovic és Seferovic (szerb-horvát-bosnyák származásra utaló nevek) ezeknek van közük Európához, Albánia, Spanyol, meg a balkáni országok EU része, szal' szerintem ezzel nincs baj, csak az afrikai nevek zavaróak.

2021. jún. 29. 16:14
 7/9 anonim ***** válasza:
88%

Alapvetően sem szeretem a honosítás intézményét a modern futballban. Például amikor egy Nego 0 magyar származással, pár év ittlét után játszhat a válogatottban, azt én nem tartom jónak. Ettől még Nego egy jó futballista és ember, nem az ő hibája ez természetesen, csak ez a példa ugrott be. Vagy hogy egy Laporte végigjárta a francia utánpótlás válogatottat, most meg hirtelen spanyol lett mert a franciák nem válogatták be.

De a legtöbb játékos akiről beszélsz valójában svájci, ott születtek vagy bizonyos felmenőik svájciak. Magyarország is egy olvasztótégely az itt lakók származását tekintve, és ez jó pár más európai országban is így van, például a franciáknál és a svájciaknál is.

Azt meg nem látom hogy ebből a szempontból mi a különbség aközött, hogy valaki más európai országból származik vagy éppen Afrikából.

2021. jún. 29. 16:26
 8/9 anonim ***** válasza:
28%
Azért hívják Európa bajnokságnak, hogy te migránsozhassál egyet, egészségedre.
2021. jún. 29. 16:54
 9/9 anonim ***** válasza:
78%
Svájc tele van migránsokkal,főleg csetnikekkel.már azon kívül hogy németek,olaszok és franciák lakják.a franciákat meg ismerjük,a volt afrikai gyarmataikból érkezők automatikusan megkapják a francia állampolgárságot.szóval:az európai kontinensen játszódó bajnokság ez már ahol bárki elindulhat.
2021. jún. 29. 19:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!