Az EB-n mely csapatok fognak térdelni ezt lehet már tudni?
De mi ez a térdelés?
Én imádom a futballt de sosem értettem. A kommentátorok valami rájkról dumáltak de mit jelent ez konkrétan?
Csatlakozik a térdelőkhöz valószínűleg Ausztria, Finnország, Wales, Franciaország és Belgium is.
Kifejezetten a térdelés ellen van viszont Spanyolország mellett szinte a teljes keleti blokk: mellettünk Horvátország, Csehország, Lengyelország, Szlovákia, Oroszország és Ukrajna is elutasítja a gesztust
Személy szerint én is egyetértek a döntéssel, hogy ne térdeljünk le, de nem azért, amit az #5-ös válaszoló ír. Nem a térdeléssel magával van bajom, szóval ha a mozgalom szervezői valami más kifejezésmódot találtak volna ki, például egy lábon állnának fél percig, akkor is ugyanezt gondolnám. Közelebb áll az én véleményemhez az, amit Orbán a mai kormányinfón mondott, azaz hogy mi nem voltunk soha gyarmatosító meg rabszolgatartó nemzet, plusz nálunk feketék is elenyésző számban élnek, úgyhogy ez az egész nem a mi problémánk. Mondom ezt annak ellenére, hogy a Fidesszel én sem szimpatizálok egyáltalán, de ebben most nagyjából egyetértek vele. A másik pedig, hogy a rasszizmus elleni felszólalás, fellépés úgy általában rendben van, de egy konkrét közösség, népcsoport, jelen esetben a feketék melletti tüntetés szerintem nem. Vagy legalábbis ez már nem a sportpályára tartozik.
Mondjuk az egy másik kérdés, hogy kifütyülni azért nem kellene az ellenfelet szerintem, csak mert ők letérdelnek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!