Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Melyik a jobb csapat? A...

Melyik a jobb csapat? A 2009-es FCBarcelona, vagy a 202-as Bayern?

Figyelt kérdés

Nemrég a Bayern megnyerte a 6. Trófeát, ezzel megismételve a 2009-es barça teljesítményét.

(Bajnoksag, kupa, Szuperkupa, BL, Europai szuperkupa, Klub vb)

Kijelenthető, hogy az utóbbi évekbe 1szezon alatt ez a 2 csapat teljesített a legkiemelkedőbben, de valyon melyik a jobb.

2021. febr. 27. 19:36
 1/10 A kérdező kommentje:
U.I: A kérdés erről a 2 csapatról szól, nem pedig a liverpoolról, vagy a Reálról. Ezekere a kommentekre nem vagyok kíváncsi
2021. febr. 27. 19:38
 2/10 anonim ***** válasza:
84%
Véleményem szerint a Barca erősebb csapat, az tényleg egy korszakos elit gárda volt. A Bayern is iszonyatosan erős most, de azért a Barca riválisai erősebbek voltak, a BL elődöntőjében és döntőjében az előző év 2 döntősét ejtették ki, és a hazai bajnokságban is ott volt egy Real, azért a Dortmund vagy a Lipcse nem az a szint a németeknél. Meg a Barca mellett szól az is hogy ők a következő pár évben is eléggé domináltak.
2021. febr. 27. 20:24
 3/10 anonim válasza:
70%
Úgy gondolom, hogy akkori Barcelona gyönyörű játékkal nyert, a Bayern pedig úgy, hogy rohantak, lőttek, mentek mint a tank. Szerintem a két csapat közül a Barcelona volt a jobb, de a Bayern most rájött arra, hogy ezzel a sokat rohanó, gyors játékkal lehet legyőzni a többi európai nagycsapatot. Úgy gondolom, annak ellenére hogy a németek nem játszanak olyan szépen, mint a Barca, még pár évig szinte minden trófeát be fognak gyűjteni.
2021. febr. 28. 09:39
 4/10 anonim ***** válasza:
8%

Előttem lévő valaszolokkal nem tudok egyetérteni, szép játék az össze vissza passzolgatas? Nekem nem tetszik, ne haragudjatok meg, ettől függetlenül a barca tényleg erősebb kerettel rendelkezett, de a bayern szerintem jobb, mert nézzük meg az akkori keret értékét, a barca akkora értékkel rendelkezett mint most a bayern ami 12 éve volt. Annyi pénzből nyertek blt, mint most a bayern, igen a focit gólra jatszak, de ez egy nagyon fontos szempont szerintem.

Az szerintem hülyeség, hogy a barcanak erősebb ellenfelei voltak a blben, a blben nincsenek gyenge ellenfelek plane egy döntőben. United akkor ott volt egy Ronaldoval az igaz, de a psgnel van egy mbappe vagy neymar és a többi tag se semmi. Vagy a lyon lett volna gyenge ellenfél? Man city, juvet ejtette ki, a city pedig egyáltalán nem nevezhető már gyenge csapatnak. En szerintem sokkal szebb és lenyegretorobb jatekot jatszott a bayern most mint a barca akkor. Abban a szezonban ha jol emlékszem 2 meccs 5:1 állással ment tovább a barca a bayern ellen, 2020ban egy meccs alatt 8:2 vel ment tovább a bayern ráadás több gólt lőtt és kevesebbet kapott a bayern, mint akkor a barca.

Szerintem a keret a barcae erősebb, viszont a bayern játéka lenyegretorobb volt és gólgazdag, ami a nézőknek jobb. Bayern gazdálkodása is jobb. Ez picit olyan samsung vs iphone csata ez esetben a samsung a barca iphone a bayern (arat most ne vegyuk ide mert akkor forditva van)

Samsungnak ott a sokkal erossebb csipszetje nagy ram pazar minden, iphone viszont elketyeg sokkal kevesebb magokkal es rammal is paradesan, talán jobban is mint a samsung.

Na most igy mindenki döntse el kinek melyik a jobb.

A bayernosok a bayernt fogjak mondani, mig a barca fanok a barcat. Lenyegeben ez csak talalgatas lesz, mivel nem lépnek pályára egymas ellen.

2021. febr. 28. 11:23
 5/10 anonim ***** válasza:
56%
Én is egyetértek az első két válaszadóval. Az a Barca szerintem erősebb volt. Írta az előző válaszadó, hogy neki nem tetszett az a játék. Nyilván ízlések, de szerintem nagyon látványos és élvezetes volt az a stílus ahogy játszottak. És szerintem nem hülyeség, hogy az akkori Barcának erősebb ellenfelei voltak. Persze nem von ez semmit le a Bayern érdemeiből, mert hatalmas dolgot hajtottak végre. De a Ferguson által irányított C. Ronaldo, Rooney féle Man. Utd. sokkal erősebb volt a mostani PSG-nél. Vagy a Terry, Lampard, Drogba féle Chelseat, vagy a Mourinho irányította Intert (akik ellen a köv. évben még az akkori Barca is elvérzett) össze se lehet hasonlítani a mostani Lyonnal, vagy az ezer sebből vérző Barcelonával. Na meg azt se felejtsük el, hogy az akkori Barcelona csapat magja a bajnokságokon és Bl-eken kívül 3 válogatott tornát is nyert zsinórban, 2 Eb-t és egy Vb-t is.
2021. febr. 28. 14:24
 6/10 anonim ***** válasza:

#5 Így van. Attól mert a Lyon ki tudott ejteni erősebb csapatokat tavaly, ne helyezzük már egy 2009-es Chelsea, United, de még Bayern szintre sem. Objektíven nem annyira erősek. A futballban vannak meglepetések, senki nem gondolja hogy a Tottenham a 2. legjobb európai csapat volt, akkor sem ha döntőt játszott 2 éve. A PSG-nek meg vannak sztárjai de csapatként szintén nem helyezhetők egy United szintre.

A látványosságot nézve szerintem mindkét csapat nagyon látványos focit játszott, ez valóban inkább preferencia kérdése. De azt gondolom hogy ez nem is tartozik a kérdéshez.

2021. febr. 28. 16:03
 7/10 A kérdező kommentje:
#4 Nagyjából igazad van, de az, hogy a bayern azért jobb, mert kevesebbet ér, az nem jó indok. Azt megmutatja, hogy többet hoztak ki, de azt nem, hogy erősebb csapat.
2021. febr. 28. 23:24
 8/10 anonim ***** válasza:
62%
Más volt a futball, nehéz összehasonlítani. Akkortájt kezdett el a pressing komoly teret nyerni, ma meg már az az alapja a modern focinak. Ha nem peressingelsz jól, akkor kábé véged van azonnal. Ezzel a brutális letámadással, amit a Bayern leművelt, és most ez a csapat visszamenne az időben, és találkozna az akkori Barcával, úgy szétfutnák őket, meg agyonpressingelnék, hogy a Barcának nem lenne tere tiki-takázni, és a németek felmosnák velük a padlót, mindezt úgy mondom, hogy kiskorom óta Barcás vagyok.
2021. márc. 3. 18:36
 9/10 Kakamatyi666 válasza:
Egyet értek az előttem lévővel, hogy nem lehet összehasonlítani, de ha azt kell nézni, hogy a maga korában mennyire volt kiemelkedő nekem egyértelműen a Barca a top. Még akkor is, ha ez a két csapat egymás ellen játszana többet tennék a Bayernre.
2022. febr. 7. 16:25
 10/10 anonim ***** válasza:

Nálam is top a 2000-es, bár szerintem a 2011-es jobb volt, hisz Pep addigra tökéletesítette a gépezetet. De ugye először a németek ismertek fel, hogy a tiki-taka ellen a gegenpressing az egyetlen hatásos fegyver. Pep a mai Cityvel a tiki-takát és a német gegenpressinget ötvözi, és úgy látom Xavi is valami olyasmit szeretne, egy gegenpressing/tiki-taka hibridet.

Viszont Guardiola nem tiki-takának hívja ezt, valami más neve van, de most nem ugrik az be.

2022. febr. 7. 17:01

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!