A liberó nyithat röplabdában?
Tudom, hogy nem nyithat a liberó (A Libero nem nyithat, nem sáncolhat és sánckísérletben sem vehet részt.), de egy furcsa amerikai videót láttam és nem tudom hova tenni a dolgot :D
Valakinek valami ötlete, hogy miért a liberó nyitott többször is??
Videó: https://www.youtube.com/watch?v=tTcy5OeVzBI
11:43 ha valaki nem akarja végig nézni.
A gyakorlat szerint a liberot akkor cserélik be, amikor a csapat elveszti a nyitás jogát és akkor jellemzően 1-es posztra kerül. Ha végig játszik, akkor onnan a megnyert labdamenet után 6-os pozícióba kerül, azaz nem nyitó. Az 5-ös posztból való forgás után lecserélik, hiszen a libero nem elsősoros.
Ez azt jelenti, hogy nem nyit: az ő szerepe a fogadásnál mutatkozik meg, s ezért van, hogy többnyire alacsony és ruganyos játékos.
Egy meccs nem meccs...
Nem rég volt olyan focimeccs, ahol az egyik csapat majd egy félideig 12 játékossal játszott (11 az alaplétszám). Olyan is történt, mégsem az a jó szabály...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!