Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Titeket nem zavar, hogy...

Titeket nem zavar, hogy közpénzből van a magyar foci eltartva, ehhez képest a magyar csapatok fele nem is magyarokból áll?

Figyelt kérdés
Ezt főleg a focirajongóktól kérdezem. Én utálom ezt a sportot, és utálom, hogy tele vannak már a nyugati csapatok afrikaiakkal rakva, és Magyarországon is egyre több van
2020. szept. 26. 17:33
 1/5 anonim ***** válasza:
A közpénz nem zavar, de amit írsz, azt viccnek tartom. Tök felesleges eb-ről meg vb-ről beszélni, nem a nemzetek játékosai játszanak egymás ellen, hanem a megvásárolt bábuk. Nem csak a magyaroknál (bár külön vicces, hogy a játékosaink egy része nem is tud magyarul, meg némelyik edző se), hanem mindenhol ez a helyzet. Szerintem így értelmét veszti a dolog.
2020. szept. 26. 17:44
 2/5 anonim ***** válasza:

Nyugaton a klubok piaci alapon működő vállalkozások, ha sikeresek akarnak lenni, nem tehetik meg, hogy ne alkalmazzanak légiósokat. Ezért lehet az, hogy mondjuk a Real Madrid 2-3 spanyollal a kezdőjében áll fel. Szerintem amíg ténylegesen sikeres egy csapat, ezzel nincs baj. Az, hogy Magyarországon közpénzből vannak fenntartva a csapatok és még ennek ellenére is alig jtászanak magyarok bennük, az szerintem is gáz.

Az első válaszoló pedig kissé keverheti a szezont a fazonnal, az EB-n és a VB-n a nemzetek játékosai játszanak egymás ellen (nyilván pl. a francia válogatottban vannak színesbőrű játékosok, ahogy a hétköznapi francia emberek között is, de ennek történelmi okai vannak, amik nem a futballban keresendők). A klubcsapatok pedig sosem nemzeti csapatok voltak, nem értem, ezzel mi a probléma, hogy sokféle náció játékosai képviseltetik magukat egy sikeres futballcsapatban.

2020. szept. 27. 22:38
 3/5 anonim ***** válasza:
65%

Ha a Real Madridban csak 2-3 spanyol van, akkor az nem nevezhető spanyol csapatnak.

Ugyanez igaz a világ bármely pontján, itthon is.

2020. szept. 28. 07:21
 4/5 A kérdező kommentje:
Utolsó, teljesen egyetértek
2020. szept. 28. 13:01
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem is nevezik spanyol csapatnak, hanem Real Madridnak nevezik :D Olyan, mintha azt mondanád, hogy egy németországi székhelyű cégnél tilos más nemzetiségűként dolgozni. A profit/eredménykényszer/versenyhelyzet felülírja azt, hogy ki milyen nemzetiségű. Halkan megsúgom, hogy erre találták ki a válogatottakat, hogy ugyanazon nemzetiségű játékosok játsszanak egy csapatban.
2020. szept. 28. 13:36

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!