A labdarúgás készen áll a rögzített játékidőre, úgy, mint a többi sportban?
A magam részéről a sportág tisztításán ügyködnék. A sérültek azért olyan tetü lassan épülnek fel, mert tudják, megtehetik, hisz fut közben az óra.
Sok javasolt szabályváltozás közül ez lenne az egyik, amit súlykolnék: 2x30min tényleges játékidő, kb mint a kéziben.
Én is sokáig egyértelműen mellette voltam, de nem tudom, hogy jó lenne-e...
Őszintén, szerintem a legtöbb meccsen nincs 30 perc tiszta játékidő egy félidőben, ha minden játékmegszakításnál megállítanánk az órát.
Mindenben tök jó lenne egyébként, elmúlnának a sérüléses időhúzások, a 1.5 perces cserék, szabadrúgások, kirúgások, stb.
Két hátulütőt látok:
1.) Játékban lévő labdával történne az időhúzás. Tuti jönnének új hülye ötletek... Nem akarok minden második meccsen a szögletzászlónál labdatartós időhúzást látni. Ott bevezetném, hogy lábbal együtt kirúghassa az ellenfél a labdát... Meg az a sok kapusnak passzolgatós cicázás, ami ott lenne...
2.) Tervezhetetlen időpontok. Szerintem rengeteg félidő átlépné a mostani átlag 45+3 percet. AZtán fusson a paraszt néző a buszára, vagy érje el a TV-ben a másik fordulót... :)
Összességében szerintem több haszna lenne, mint amilyen károkat okoz, de biztos, hogy megölne sokmindent az aktív percek szépségéből...
A focinak nem a tiszta játékidő a legnagyobb baja.
Az alattomos "taktikai" szabálytalanságok, ezzel együtt a műesések és fetrengések. Nevetséges hernyók.
Ja, meg a reklamálások meg a bíró lerohanása. Egyszerre küldeném le azt a csapatot, amelyik így nekem jön. Mondjuk én nem vagyok focibíró.
Én is azt vezetném be amit az utolsó
Mérném technikával mennyi idő megy el bedobásokkal illetve a kapus kezében tartott labda ezeket mérni kellene és lazán rányomni 10 percet ha kell
Én a magam részéről arra voksolnál, hogy ha nem lesz fix 2x30p mondjuk akkor legyen az, hogy minden időhúzó tevékenységért az ellenfél jön szabadrúgással a 16-os előtti félkörívről. Azonnal átgondolná a csapat, hogy húzza az időt.
Persze mnden időhúzás sárga lap, azaz a 2. esetben piros (adott játékosnál)
Nem hiszem
Túl sok ideig tartana egy meccs
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!