Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Tehet ilyet a focicsapat...

Tehet ilyet a focicsapat vezetősége?

Figyelt kérdés

A férjem hivatásos focista. Külföldről került Magyarországra egy elég jól támogatott csapatba, de "csődbe" mentek. Azóta kisebb csapatokban játszik, munka mellett. Egy éve igazolt át egy másik, kisvárosi csapatba, ahol most egy éves szerződést akarnak vele aláíratni. (Tavaly nem kellett, és a korábbi ilyen kategóriájú csapatban sem)

Azt mondták, azért kell az 1 éves szerződés, mert így a két focicsapat meg tud egyezni, ha elakarna menni a játékos, és akár télen is elmehet. Álítólag ha nem írja alá, akkor csak egy év múlva mehet el. Persze fizetés az nincs.

Szerintem meg engem néznek hülyének, és pont fordítva van. Ha szerződés nélkül marad ott, fogja magát és pakol, amikor akar. Ellenben szerződéssel, csal a focicsapat engedélyével mehet el.

Mi semmiképp nem akarjuk aláírni, ebben az esetben viszont szerintem nem is játszhat majd (ez nem baj), de a későbbiekben hogy tud másik cspathoz igazolni?

Segítenétek? Mivel nem beszél jól a férjem magyarul, nekem kell ilyen ügyekben intézkednem, én viszont ennyire nem vagyok járatos a témában. Az is jó, ha tudtok valamit javasolni, hogy merre lehet ennek utána járni.

2010. júl. 12. 17:46
 1/7 anonim válasza:

Szia!

Én úgy tudom, hogy azért ez nem egészen szabályos.

Mindenképpen menjetek el a helyi MLSZ-be, ott fognak tudni pontosat mondani.

Igaz a férjem focibíró, de most kérdeztem meg tőle, nem igazán lehetne.

2010. júl. 12. 17:54
 2/7 A kérdező kommentje:

köszönöm, utána fogunk járni.

nem értek hozzá, de azért ez a "ha aláírod bármikor mehetsz, ha nem írod, mardsz egy évig" elég furcsa

az edző egy barom, aki tud, környékbeli csapatokba megy át... minden szezon kezdetekor úgy kell összeszedegetni a játékosokat, szerintem így akarnák odakötni őket. de munka mellett heti 5 (de van hogy 6)edzés, plusz egy teljes napot odavannak, ha meccs van. Ezek után egy köszönömöt se kapnak, de ha a gyereket visszük kivizsgálásra, és nem érünk haza az edzés idejére, akkor előveszik, hogy hátráltatja a csapatot :)

2010. júl. 12. 18:02
 3/7 anonim ***** válasza:
Az biztos, hogy nem akkor megy el amikor akar. Másik csapathoz csak a téli vagy a nyári átigazolási időszakban mehet át, év közben nem.
2010. júl. 12. 18:04
 4/7 A kérdező kommentje:

bocsánat, rosszul fejeztem ki magam

tehát azt mondták, ha aláírja egy évre, akkor a "téli átigazolás időszakában" is átmehet másik csapathoz, ha nem írja alá, akkor csak 1 év múlva, "a nyári átigazolás időszakában"

de ha nincs szerződése, akkor leléphet, amikor akar ugye? mármint októberben mondjuk abbahagyja az edzést ezzel a csapattal, aztán majd az új szezomban, már kezdhet másik csapatban

2010. júl. 12. 18:11
 5/7 anonim ***** válasza:
Ha nincs fizetés akkor egyáltalán mit ir alá?Ne irjon semmit alá!
2010. júl. 12. 18:28
 6/7 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Fontos a szerződésben hogy a szerződés amatőr, vagy profi ( mint leírtad hogy a férjed dolgozik, így gondolom amatőr )

gondolom NB2ben vagy NB3ban játszik. A szerződés aláírtával ahhoz a klubhoz tartozik amihez aláírt, és a szerződés lejárta előtt nem igazolhat szabadon, azaz ingyen egy másik csapathoz. Ez is a szerződés lényege. Bár mivel se fizetés, és semmi garancia arra hogy fog kapni fizetést, így nem köteles aláírni a szerződést, sőt nem is ajánlatos. Viszont van a sportjogban egy paragrafus, amiben részletezi az amatőr játékos egyoldalú szerződésbontását, bár nemvagyok jogász csak játékos, ezért ennek jobban utána lehet járni. Viszont ha a férjed nem írja alá a szerződést a csapat megteheti hogy elküldi, vagy nem játszatja és valószínű fizetést se fog kapni, mivel semmi megállapodás nincs arról hogy valami féle pénzzel tartoznának a férjed iránt. Remélem tudtam valamit segíteni.

2010. júl. 12. 19:59
 7/7 A kérdező kommentje:

igen, köszönöm a válaszokat

semmi fizetést nem kapnak a játékosok, nem hinném, hogy majd a szerződés után kapnának, szerintem csak meg akarják akadályozni, hogy még több játékos menjen el. mi nem fogunk aláírni semmit, az biztos.

mégegyszer köszönöm mindenkinek a válaszokat!

2010. júl. 12. 22:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!