Miért ereszti ki a levegőt pumpáláskor?
Biciklim hátsó kereke autószelepes. Hagyományos biciklipumpám van - az a kis retro fém.. vettem hozzá tegnap tömlőt. Eleve nehezen ment bele a levegő, de mikor tekertem le a tömlőt, az összes belefújt levegőt kieresztette :D Hogyan lehet ezt elkerülni?
Nem gondoltam, hogy bármi is gondot fog okozni egy biciklikerék pumpálásban, de hát látjátok... :D
Köszönöm az építő jellegű , és szemétkedős kommenteket is előre.
Autószelepes gumi pumpálása esetén a tömlő feje, amit a szelepre rádugsz, az benyomja a szelepet, tehát átjárhatóvá válik ki-be, ezért is lehet manométert tenni ilyen pumpákra. De éppen ezért kell a pumpába is egy szelep, ami nem ereszti vissza a levegőt a nyitott kerékszelep felől. Ha olyan pumpád van, amit még a szelepgumis biciglikhez készítettek, abban nincs további szelep és kiereszti a levegőt a gumiból.
Képen az "outlet valve":
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!