Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Heti 100-120 km biciklizéstől...

Heti 100-120 km biciklizéstől mit várhatok?

Figyelt kérdés
Több ellentmondást leltem már itt a gyakorin a biciklizéssel kapcsolatban.Van aki azt írja,csak formálódni lehet vele,igazán fogyni nem.Heti 3 alkalommal tekerek.Az előbb leírt km-t,kb.21 /h sebességgel.Tudom,nem nagy sebesség,de (kis)városban tekerem az út felét,így gyorsabban nincs is lehetőségem azt megoldani.Köszönöm a válaszokat!

2019. júl. 21. 21:30
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Heti 100-120 az azt jelenti, hogy egy hét alatt tennél meg ennyit vagy egy hét több napján minden alkalommal 100-120? Mert ha egy héten mondjuk 5 napon 120-at, azaz napi kb.25km-t 21kmh-val, akkor attól sokat ne várj. Kicsit edződsz majd idővel, fogyni csak ettől nem igazán fogsz.

Ha egy-egy alkalommal hetente többször 100-120km-t tekernél le, attól már várhatnál fogyást és jó edzés is lenne.

2019. júl. 21. 21:46
 2/7 anonim ***** válasza:
82%
Szia, mindenképpen jobb lesz a kardiod, szóval a szived a vérkeringésed javulni fog. Az állóképességed is megnő. Fogyni viszont soha nem fogsz tőle ha nincs jó diétád. Ahhoz hogy letudj fogyni kevesebb kalóriát kell enned mint amennyit elégetsz egy nap :) bővebben itt olvashatsz fogyással kapcsolatban: [link]
2019. júl. 21. 21:49
 3/7 A kérdező kommentje:
Összesen heti 100-120 km.
2019. júl. 21. 21:50
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Èn hónapokon àt bicikliztem napi 30 km-t, 30km/h sebessèggel (szóval napi 1 óra) Heti 5 alkalommal kb. Fogytam 15 kilót. Szóval lehet tőle fogyni.
2019. júl. 21. 22:13
 5/7 anonim ***** válasza:

Heti 100-120 km azért nem olyan kevés. Pl. az én súlyommal, kicsit magasabb átlagsebességgel az 3-4000 kcal.

Ha mellette nem eszel többet, akkor valószínűleg fogsz tőle fogyni, és mindenképp hasznos az egészséged szempontjából is. Minden mozgással lehet fogyni, mert energiát használ fel. A tuti eredményért érdemes odafigyelni az étkezésre, ahogy írták is.

2019. júl. 21. 22:14
 6/7 anonim ***** válasza:

Fogsz fogyni de a bringa alapvetöen nem fogyaszt.

Persze ha 100kilóról inditasz és utána nem zabálsz mint 1malac akkor látványos fogyást érhetsz el...de ez bármilyen testmozgás utan īgy lenne.

Mert a fogyást a caloria deficit okozza.

Az pedig a megtett útttal arányosan? nő

Minél többet tekersz annál több caloriát égetsz. Ha kevesebbet potolsz akkor fogysz.

20-25km egy edzetlennek 21km/h val olyan:jólavanaz úgy teljesítmeny. (Bringa függő)

Hogy tekersz:egy tempóban,vagy vannak lassabb/gyorsabb szakaszok? Hegy?

A bringa állokepességet ad. Javitja a kardiót,keringest,fokozza a tüdőkapacitást és izmositja a vàdlit.(nem a combot ahogy azt hiszik sokan) némi fejlődést hoz a kordinácioban és az egyensulyérzékben is.

2019. júl. 22. 11:31
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2019. júl. 22. 13:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!