Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Egy terep (elöl-közepen...

Egy terep (elöl-közepen rúgos, de gondolom tudod, hogynézz ki) mennyire legyen fel fújva a gumil? Legyen full kemény vagy átlagos?

Figyelt kérdés
2019. jún. 1. 13:54
 1/4 anonim válasza:
Sokmindentől függ. Hol használnád terep vagy városban ha terepen célszerű picit puhábbra hagyni olyan 3,6 bar ra szoktam én. Városra 4-5 bar de attól is függ, hogy mennyit bír a gumikülső illetve, hogy használsz e gumi belsőt ha igen célszerű kicsit keményebbre hagyni, hogy védje a belsőt a kicsípődéstől. Remélem tudtam segíteni.
2019. jún. 1. 19:46
 2/4 anonim ***** válasza:

A gumikon felvan tünteve,hogy mekkora nyomáson célszerü használni. Viszonylag széles ez a tartomany.

Ha terepen használod akkor az alsó értéket kell megcélozni. Ha betonon akkor felsőt. Melegben egyébként nem szabad fullra fújni.

Ui:a bringa kerekeinek felfüggesztése rugozik ezért full telósnak vagy szakmaiatlanul elöl-hátul rugosnak ívjuk. Semmikép sem elöl középen rugósnak.

2019. jún. 2. 07:01
 3/4 anonim ***** válasza:

Gumi mérettől, tereptől és testsúlytól függ a konkrét nyomás. Ha terepen használod, célszerű minél alacsonyabbra állítani a nyomást, ahol még tart kanyarban a gumi, és nem ütik fel a sziklák. Full keményre semmiképp ne fújd.

Nekem a 27,5x2,4-es gumiban 1,5-2 bar van a 105 kilómhoz. Hátul használok nagyobb nyomást, mert az a kerék kapja a nagyobb pofonokat, illetve elöl akarok nagyobb tapadást.

2019. jún. 2. 07:02
 4/4 Alex Fly ***** válasza:

Gondolom nem flaszteren használja, ha egyszer fully...

A külső oldalán fel van tüntetve az ajánlott nyomásérték. Ahogy írták, ha két érték van, akkor az úttípusnak megfelelően válassz. A felfüggesztés miatt lehet a magasabb érték, mert itt a rugózás nem csak a gumik feladata...

2019. jún. 2. 15:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!