Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Ti mit tartotok alapvető...

Sajazo kérdése:

Ti mit tartotok alapvető felszereléseknek egy biciklitúrához?

Figyelt kérdés

Sziasztok bringás társaim.

Az lenne a kérdésem, hogy mivel itt a jó idő és most vettem egy kerékpárt, szerintetek miket érdemes beszerezni. Eszközökre gondolok, amik mindig jól jönnek, pl. csillagcsavarhúzó, lapos fejű csavarhúzó, imbuszkulcsok, gumi javító készlet, stb.

Segítenétek ezeket összefoglalni nekem?

Tudom, hogy lehet kapni komplett szerszámos táskákat, de én egy saját összeállítást szeretnék tényleg a legfontosabb cuccokból, amik mondjuk egy nyeregtáskában is elférnek a pumpán kívül, pl. ebben: [link]

Köszi előre is a válaszokat. :-)

2019. ápr. 25. 17:55
 1/10 anonim ***** válasza:
2019. ápr. 25. 18:34
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

A leggyakoribb üzemzavar az szokott lenni ha a gumit kiszúrja valami. Ahogy írtad is, "hadra fogható" eszközök legyenek a gumi javításához. A kerékcsavarokhoz állítható csavarkulcsot (svédkulcsot) szoktam használni. Így jól jöhet más szereléshez is.

Nekem a nyereg spirálrugója szokott eltörni alattam, ezért hordok tartalékot, és alkalmas szerszámot (10-es kulcs) a cseréjéhez.

Valamint toalettpapírt is teszek el hosszabb útra.

Egy jól karbantartott kerékpárnál más üzemzavar nem várható.

Ha éjszaka is tekersz akkor egy alkalmas lámpa is legyen (egyéni ízlés szerint) amivel jól látod az utat. Lakott területen kívül éjszaka láthatósági mellény is kell. Szintén nem szerszám, de ivóvíz is jól jön ha van nálad.

2019. ápr. 25. 18:41
 3/10 anonim ***** válasza:
79%

Paprikaspray!

Kóbor eb és/vagy kóbor C is leszedhet a bicajról!

2019. ápr. 25. 18:44
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Ami nélkül soha nem indulok el 20kmnél hosszabb útra az a kulacs, én ezt tartom legfontosabbnak. Meg világítás. Van egy összecsukható multiszerszámom, amin imbuszkulcsok és csavarhúzók vannak (Decathlon) meg egy olcsó kis araszos lidis pumpám, meg gumiragasztó+folt. Továbbá a pénztárcám. Ezek pont beleférnek a nyeregtáskámba. Ennyi cuccal a világból ki lehet menni és hazajönni.
2019. ápr. 25. 20:22
 5/10 anonim ***** válasza:

Nem mindegy, hogy milyen túráról beszélünk. Egy napos, vagy több napos hosszú táv?

Egy napra elég egy multifunkciós szerszám, gumiszereléshez cuccok, tartalék belső, kis pumpa és legalább egy kulacsnyi víz, esetleg pár műzliszelet, ha elfogynál a semmi közepén.

Én a montimba tettem defektjavító "tejet", az egyik legjobb találmánynak tartom. 4-5 tüskét kaptam azóta, és egy rápumpálással megúsztam az egészet.

2019. ápr. 25. 21:20
 6/10 anonim ***** válasza:

Nálam ez a nyeregtáska tartalma:

túrázós módban nyomom, nem országútis vagyok

nem vagyok gramm-mániás sem! :D

Néhány kábelkötegelő - bármire jó lehet, már cipőt is javítottam vele :D

Multi szerszám

(mini) Pumpa

Gumijavító (öntapadós a legegyszerűbb. kicsi, gyors használat)

Gumileszedő (én viszek normális gumiszerelő műanyagot 2-3 dbot. Egyszerűbb, gyorsabb mint a multiszerszámokon lévő kis pöckök... tapasztalat :D)

Papírzsebkendő

Esetleg néhány db ragtapasz

Gumikesztyű - javításkor jól jön. kis helyet foglal, olajos, koszos lesz, eldobod - kész Ha ki kell venni a kereket defekt miatt inkább a kesztű legyen olajos! (az az orvosi vékony vizsgálókesztyű)

Zacskó - kiflis zacskó vagy valami amit el tudsz zárni vízmentesre, a lényeg, hogy ha elkezd esni azokat a cuccokat bele tudod pakolni aminek nem tesz jót ha elázik..

Szőlőcukor, Cerbona szeletek, csokiszelet amit még be tudsz tömködni a maradék helyre.

Jól jön egy snickers ha eléhezel

És ha még befér, akkor olyan pici utazós popsitörlő.

vagy az a pici fertőtlenítős törlőkendő

Ja és 1-2 alkoholos semövegtörlő

Soknak tűnik, de el lehet pakolni!

Ha kell valami akkor tuto legalul lesz, de inkább kiforgatom az egész táskát minthogy ne legyen valami nálam.

meg 1-2 ezres jó ha van benne... abból elég sokat lehet buszozni vagy vonatozni ha esetleg gond van és nem tud senki menteni.

Hoszabb túrára, 100 km felett általában bedobok egy belsőt is a hátizsákba

aztán még a gps-be cerkaelem vagy akksi, powerbank (és kábel) a telefonhoz, toll (geocachinghoz),

plusz víz, kaja, tartalék szemüveg, popsitörlő,

időjárás előrejelzéstől függően esőkabát

2019. ápr. 26. 00:10
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszönet a második, harmadik, negyedik, ötödik válaszadóknak, de főleg az utolsónak, hogy vette a fáradtságot és ilyen jól összefoglalta a kérdésre a választ. Rendesek vagytok, ment a zöld kéz.

Balesetmentes túrát és hátszelet!

2019. ápr. 26. 07:40
 8/10 Alex Fly ***** válasza:

Ahelyett, hogy listát írnék, inkább egy alapművet szeretnék a figyelmedbe ajánlani. Dr. Nagy Sándor Bicajoskönyvében van egy elég használható lista, amelynek alapján bárki könnyen összeállíthatja a saját készletét. És egyéb hasznos információkat is találni benne...

Ami a legszebb, hogy rengeteg helyről.le lehet tölteni teljesen legálisan; többek között a szerző oldaláról is:

[link]

2019. ápr. 26. 14:46
 9/10 anonim ***** válasza:

6 vok

nincs mit, ez a lista már megvan egy ideje, mert haverom kérte régen, aztán elmentettem :D

Alex Fly mindig bemondja a tutit!

én is abból tanultam nagyon sokat

illetve ugye a tapasztalat.

2019. ápr. 26. 16:57
 10/10 anonim ***** válasza:
Én mtb-ben utazom, somat túrázom erdőben ès bringaúton is. 100-120 kilométeres túrákat teszek. A felszerelèsem egy hátizsák/ivózsák 2 liter vízzel, egy 7,5 dl kulacs, ISO cuccal, egy felső a hűvősebb időre, láthatósági mellény, energiaszelet, mogyoróvaj, pumpa, gyógyszer fejfájásra, pénz, tartalék lámpa, vagy akksi a bringalámpához, telefon, egy multifunkciós szerszám, pár gyorskötöző, zsebkendő, sebtapasz. A gumimban defektgátló cucc van, plusz szalag.
2019. ápr. 28. 19:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!