Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mért nem megy a kerekezés?

Mért nem megy a kerekezés?

Figyelt kérdés
Egy Hardy3-am van, tehát nem mondhatni h rossz a bicó, mégis képtelen vagyok ráérezni az egykerekezésre. Ha sikerül is, akkor is csak állva, ülve nagyon nem megy. Biztos valamit rosszul csinálok és az lehet a baj.
2010. júl. 5. 09:32
 1/8 anonim ***** válasza:

ez csak rajtad múlik, technikádon stb.!

pl. van egy haverom aki egy szar tescós trekking bringán is úgy megcsinálja ülve, hogy csak nézek!

de van egy másik barátom akinek egy nagyon profi ns bicója van, szinte minden trükköt tud supermen, bunnyhopp stbstb. de az egykerekezés még egyszer se jött össze neki, pedig mindent megpróbált de mégse... de a dirt jump-hoz nem egykerekezés kell végülis, próbálj ki más trükköket és menuj el kifejezetten a környékeden egy dirt jump pályára!:)

2010. júl. 5. 11:52
 2/8 A kérdező kommentje:
Rendben köszi, csak azért szomorkodom, mert mindenki mondja h ez alap dolog....meg látványos is . : S
2010. júl. 5. 12:30
 3/8 anonim ***** válasza:

a manual látványosabb

és az nekem könnyeben is ment mint az 1kerék:D

2010. júl. 5. 23:24
 4/8 anonim válasza:

állits a keréknyomáson: ne legyen se kemény se túl puha

a kormányt hozd előrébb vagy ha ez nem lehetséges akkor alátétekkel magasisd

kis áttételen probáld (ha váltós)

ha nem akk légyszi ird le hogy hány fogas lánckerekeid vannak

2010. júl. 6. 19:28
 5/8 A kérdező kommentje:

a nyomás az pont jó, a kormány följebb van.( az ülést is feljebb vettem, könnyeb is valamivel fölemelni az elejét)

és váltós

2010. júl. 6. 22:50
 6/8 anonim válasza:

a nyerget ne vedd feljebb a kormány magasságánál

váltás

ugy csináld tanulásnak 1X3 as atteelt használj

ha már azzal ugyahogy erzed akk tedd 1X5 ösbe

a fékkart ugy állisd be hogy a mutato ujjad 1 ső percével tudd huzni és el is erd vele

ha v féked van és 8 as van a felniben akkor centiroztas ki mert ha nem akk ringatni fogja oldalra a gépet

ügyelj arra is hogy a nyereg nem mozogjon>>>atombiztos legyen

2010. júl. 7. 09:27
 7/8 A kérdező kommentje:

Oksa (Y)

Az ülés atombiztos

2010. júl. 8. 19:39
 8/8 anonim válasza:

Elkezdeni mindenképpen ülve kell.

Szerintem előszőr célszerű 1*1-es áttéllel kezdeni a (legkönnyebb). Lassíts le szinte álló helyzetre, majd erősen tekerd meg és rántsd meg a kormányt is... Ezt rengetegszer játszd el. Próbáld meg többször a holtponton is túlrántani (egyszerűen lelépsz hátul), hogy érezd, hol az a bizonyos holtpont.

Ha már ez megy, akkor válts kb. 2*3-ba, lassíts le, kapd fel erős tekeréssel és kézzel. Ez azért jobb, mert így sokkal később fogysz ki a fokozatból, mint 1*1-ben. Mindig próbáld a lehető legmagasabbra emelni.

Egyébként egyetlen szó az egész: GYAKORLÁS

Bár én könnyen beszélek, hiszen én már 3*7-ben, 35 km/ felett is felkapom holtpontra...

2010. szept. 15. 22:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!