Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Ez a bicikli jó vétel lehet?

Ez a bicikli jó vétel lehet?

Figyelt kérdés

[link]

Szeretnék venni egy régi MTB-t másodikszámú biciklinek, enyhe terepre. Szerintetek ez megér ennyit? Vagy tudtok jobbat 172cm magassághoz? Olyat keresek, ami azért nem annyira elavult, menetes agyat, menetes kormánycsapágyat, szimplafalú felnit stb nem szeretnék. (Bár az agy a linkelt biciklinél se egyértelmű.)

2018. nov. 4. 20:48
 1/4 szlory ***** válasza:

Az állagát ugye képről nem kell megsaccolni.. De ha tényleg rendben van, akkor megérheti a 35öt (az árcímke ugye mindenkinek szubjektív..). Ha tetszik, nézd át és vegyed. Ha nem, keresgélj nyugodtan, van idő, 35-40 körül jókat is lehet megcsípni, max. bütykölni kell vele, de cserébe jobban felszereltet szerezhetsz.

Inkább az igényeiddel segítek, ha szabad. Második bringa, vettem. Enyhe terep - ez így értelmezhetetlen. Nekem enyhe terep az, ahol az útfelület kevesebb, mint 50%-át borítja gyökérzet és/vagy szikla. Tehát az ilyen tipikus murvás, félbetonos, döngöltföldes erdészeti utak és társai. Erre gondolsz?

Ha igen, akkor merev villa (cromo) játszik. Ha komolyabb, darabosabb útviszonyokra számítasz, inkább szerezz egy teleszkópot bele. A régi, jó minőségűek kimozognak 8 centit és faék a karbantartás, ráadásul 10-20e Ft között találsz magadnak (vagy rajta a gépen).

A menetes agy és szimpla felni nyilván kuka, minden esetben, ha lehet..

A menetes kormánycsapággyal ne fázzál. Ahead átalakítót tudsz kapni, ha a kormányszárakkal akarsz variálni (ritkán kell), menetes, nagy teherbírású csapágyazás még mindig kapható (de amúgy telós gépnél, enyhe terepen megint nem teszed ki olyan stressznek, hogy ez legyen a legfontosabb a listádon).

A 7 sebesség lehet elavult. Azért 8-9 elkél, főleg, mert 7-es sorból kisebb az áttétel-választék. Így vagy mászni, vagy tempózni fog jobban..

STX vagy afeletti felszereltség (STXrc, Alivio, Deore..) nagyon jó, némi gondozás mellett örökélet.

Turkálj kicsit még - vagy ha megvan a tuti igényed és ahhoz passzol ez a Woodlands - és tetszik is, akkor ne gondolkozz sokat.

2018. nov. 5. 09:38
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a részletes választ. Közben rájöttem, hogy ennél kisebbet kéne néznem, 45cm körülit ajánlanak a magasságomhoz.. Illetve még azon is gondolkozom, hogy több pénzt szánok rá (70-80k) és kicsit fiatalabbat veszek.

A terepet nem tudom pontosan mi lesz, majd kialakul. Valami olyasmi amit te is írsz +Duna-part, és télen hóban is mennék, de az max pár alkalom ezen az éghajlaton. Egy dolog biztos, ugratni nem fogok vele. :D

2018. nov. 5. 15:59
 3/4 anonim ***** válasza:
Én ezért nem adnék ennyit. Hasonlót adtam el 10000-ért. Facebookon van most egy Focus Black Forest 32-ért, levegős villával. Amúgy nem rossz ötlet, hogy többet szánsz rá.
2018. nov. 6. 16:00
 4/4 A kérdező kommentje:

Lehet hogy nem ér ennyit, nem egyszerű kiigazodni a bicikliárakon. De azért a 10eFt se lenne reális.

Megtaláltam azt a Focust, ha közelebb lenne (és egy kicsit kisebb lenne a váza) nem is gondolkoznék tovább, így sajnos keresgélek tovább.

2018. nov. 6. 19:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!