Miért mondják, hogy a Decathlonban nem érdemes biciklit venni?
Szakmailag:
A facebookon meg azt olvastam, hogy a cigarettafüst nem rákkeltő. Úgy, hogy te is értsd: a testbikera mindenki azt ír amit akar, és attól, hogy egy hülyeség le van írva, még nem lesz igaz. Akár még te is írhatnál véleményt.
Ezen nincs váltófül: [link]
Ez pedig egy X3 váltó:
Nézegesd reggelig a 3, hátha megvilágosodsz.
Tapasztalataim egy 180ezres rockrider (decathlon) gèppel:
-elsőfèk betètek: egy hosszabb 10% körüli lejtőn beègnek, megreped, utána alig fog.
- elsőfèktest felfogható pont: a tartófül pontatlanul van kidolgozva, párhuzamosság nagyon nehezen beállítható.
- első villa: csillapítása semmi, földúton, köveken pattog a kerèk. elsőfèk annyira kèpes elcsavarni a villalábat, h satuban kellett visszahúznom. tömítèsek semmit sem érnek benne, állandóan telement vízzel, sárral, gyakran kellett emiatt szètszednem, mert szorult.
- kormánycsapágy: kb 3 hét után kezdett kotyogni, majd mèg 1 hónap, és darált is. szètszedve láttam, H a golyók a csèszèbe szinte belemaródtak. Állandóan telement homokkal.
- váz: túl hosszú fejcső, terepen nehezen irányítható. inkább hosszabb pályázásra alkalmas.
- hátsó kerèkagy: kónusz, golyók, csèsze teljesen elkopott 1 hónap alatt. annyira, h már menet közben hallottam a zörgèsèt. racsnizás hangján h mióta lehetett hallani, h hajolt a tengely, azt nem tudom. talán már úgy is vettem.
- közèpcsapágy: 3 hónap után erősebb hajtásra kattog, ropog. H miért? a csapágyháznak csak a váz egyik oldalán kèpeztek ki menetet. így a csapágy a váz anyagát fárasztotta el.
- pedál: kb 2000km-t bírt, mire már szinte magától akart szètesni.
Összegzèskèpp, h mikor, kinek èri meg ilyen kerèkpárt venni: ha külföldi rokon jön, és neki kell pár hètre. ha gyereket tanítod kerèkpározni. időseknek aszfalton korzózgatni. ha alapszinten szeretnèd megtanulni a bringaszerelèst (gyakori program lesz), és kèzügyessèget szerezni.
Ahogy èn használtam: napi 16km munkába járás, havi 2db 360km-es túra, városban, hegyi földutakon (kirándulós kènyelmes tempóban) Beletekert km eredeti állapotában kb 500, azóta (csak a váz maradt eredeti) 12-14ezer, 5 èv. Súlyom 70kg.
Miért nem vitted vissza a Decathlonba? Vagy miért nem írod osztod ezt meg a honlapjukon? Ott 15 vélemény van a 19ezres rockrider-ről és mind pozitív, sőt pont az ellenkezőjét írják, mint amit te (pl. 1500 m szint alatt sem tűnt el a fékhatás, a 'teleszkóp' meglepően nagyon kellemes csalódás, stb.)
Azt írod a középcsapágy 3 hó után kattog, kormánycsapágy 3 hét után kotyog, fékbetét nem fog. 1 év garancia van minden kerékpárra, ennél a vázra, villára, kormányra, kormányszárra élethosszig tartó. Visszaviszed és megcsinálják (-ták volna) garanciában vagy ha ennyi garanciális baj van vele még talán ki is cserélték volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!