Miért testhezsimulóak a férfi kerékpáros nadrágok?
Csökkenti a légellenállást, egyben tartja az izmokat és jól szellőzik. Plusz van benne az a sggbetét ami nélkül töri az ülés a hátsód.
Megértem az ellenérzésed, sokáig így voltam vele én is. De aztán rájöttem, hogy futni pl sokkal jobb ilyenben pont a fentiek miatt.
Kisebb a légellenállása, nem tud belekapni a szél, mint egy sima nadrágba. Meg egyébként valóban nagyon jó ezekben mozogni, nem akad be, nem lobog, stb.
Ennek ellenére én sem mutatkozok ilyenben magában. Két megoldásom van:
Nyáron kényelmes rövidnadrágban bringázom, de hosszabb távokra felveszem a betétes aláöltözőm. Így megvan alul a feszülős, betétes, jól szellőző bringás nadrág, de kívülről senki nem látja.
Télen egy vékony, nyári szabadidőnadrágot veszek fel a feszülős hosszúnadrágra.
Nem akadbele más bringájába,bokrokba. Ez bolyban illetve erdőben bizony nagy előny.
Nem dörzsöliki a bőrt.
Van benne ülepbetét 50km után kezdi értékelni az ember.
Kisebba a légellenállás:lári-fári 40km/h alatt nemszámít...
Jobb az izzadtság elveztése.
Olyan előnyei vannak amik bringázás közben jönnek elő.
Bringás nadrágban is futhatsz hátrányod nem származik belőlle.
Laza gatyában is bringázhatsz,abbol sem lesz lesz hatrányod.
De ha 100+km tekersz akkor lehet,hogy pl:a laza gatya kidörzsöli a combod belsőrészét.
Nekem volt olyan,hogy elestem és elszakadt a nadrágom,ahogy zuztam az erdőben a mindenféle ágak-bele akadtak,és tovább szaggatták. Mire haza értem kilogott a félseggem.
Ilyenek.
De ha napi 10-20km tekersz a bevárosban/2falu között akkor nincs igazi elönye egy laza nadrághoz képest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!