Melyik mountain bike típust ajánljátok 150. 000 ft értékben ár/érték arányban?
Használt piacon néznék valami jobbat, ha valóban mountain bikeot szeretnél. Boltban ennyiért csak úgy néz ki, mintha, de nem bírja a rendeltetésszerű használatot.
Csak néhány példa:
Kicsit nagyobb lutri és karbantartás igényesebb, de még össztelós is van ennyiért:
Arra persze figyelni kell, hogy a vázméter megfelelő legyen, és az ilyen korú bringákat át is kell nézni, hogy rendesen karban voltak-e tartva. Ez különösen igaz a teleszkópokra, mert jóval költségesebb a javításra, mint egy középagy- vagy lánccsere.
Ehhez a magassághoz kell az XL váz. A kerékméret nem annyira magasságtól függ, bár egyes gyártók csinálnak olyat, hogy vázmérettől függ a kerékméret. A 26-osokat mellőzném, nem nagyon csinálnak már olyat a nagyobb gyártók. 27,5 és 29 megy. A 27,5 ügyesebb, jobban gyorsítható, a 29 könnyebben átgördül az akadályokon, jobban tartható vele a tempó, de rosszabbul manőverezhető.
A linkeltek közül a Cannondale, GT és Kona a nagyobb márkák. A Kona Fire Mountain már ránézésre egy agresszívabb geometria, jobban lejtőre fókuszálva. Én úgy látom, hogy a két GT modell kissé kiemelkedik a mezőnyből, jobb minőségű alkatrészekkel vannak szerelve. XL a linkeltekből csak az Avalanche modellből érhető el. Szerintem ez egy jó belépő MTB lehet. Mindenesetre ezzel a magassággal jó lenne, ha fel tudnál ülni rá, mert mint a ruháknál, itt sem minden gyártónak ugyanazt jelenti az XL.
Köszönöm az infókat, akkor maradok a 27-es keréknél. Most már legalább a márkák terén is van némi fogalmam, hogy a nagyok közöttt is melyek az igazán jó márkák. Nem tudom mennyi pénzem lesz rá, a 2 kiló az nagyon a határ, lehet, hogy csak 150.000 körül lesz meg az összeg. Ülést is kell vennem, derékfájós vagyok, viszont a montik tetszenek és terepen is használnám.
Ha minden kötél szakad akkor marad a 150 ezres mindenképpen tárcsafékes. (Merida, Trek, Mali, Kona, Gepida, Giant, Cube persze ha belefér akkor GT vagy Cannondale, a KTM-ek drágák.
Az összteleszkóposak is érdekelnek, persze csak használtan számlaképesen, boltból...Csak nem vernek át.
Nem egyszerű, nem szoktam minden nap bringát venni, nevetni fogsz, még az Édesanyámtól 94-ben kapott Schwinn-Csepel versenybringámat nyüstölöm, ha bringázni támad kedvem, de már enyhén szólva is kinőttem:)
Azóta még jobban kiforrott a bringapiac.
Persze ültem Édesapám szuper Meridáján és más bringákon is, de sajátot még nem szereztem be eddig. Ideje lesz.
A GT amit dicsértél nekem is tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!