Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Egy mechanikus tárcsaféket...

Egy mechanikus tárcsaféket hány kilométerenként kell állítani, ha csak városban használom?

Figyelt kérdés
Bicikli vásárláson gondolkozom. Az egyik model bowdenes tárcsafékkel rendelkezik, de kicsit tartok attól, hogy gyakran kell majd a beállításával szenvednem.

2018. szept. 2. 17:15
 1/6 A kérdező kommentje:
A többi modell, amit nézek V-fékes. A hidraulikus tárcsafékes modellt nem akarok venni, mert nem szeretnék annyi pénzt kiadni egy bicikliért.
2018. szept. 2. 17:21
 2/6 anonim ***** válasza:
Nézd a TESTBIKE bolhpiac ajánlatait és a facen van minimum 6-7 bringás adás-vételi csoport ahol potom áron újszerű gépeket vehetsz .
2018. szept. 2. 17:33
 3/6 anonim ***** válasza:

a vásorban használt bicajomon mechanikus tárcsafék van, úgyhogy értem mi a problémád!......

Tényleg elég nehéz beállítani, de ha az ember megtanulja, akkor már nincs nagy meló vele.

Arra gondolok, hogy azt nehéz beállítani hogy mindkét fékbetét jól álljon a féktárcsához képest, ne érje el, de ne is legyen távol tőle.

Ha ez megvan a kopás miatti állítás már gyerekjáték

Ahogy kopik a fékbetét úgy "esik be" a fékkar.

A fékkaron és a féknyergen is van bowdenfeszesség állító csavar, én azokkal szoktam utána állítani.

Ha már nagyon sokat kell húzni a fékkaron, akkor feszítek a bowdenen néhány csavarással és már oké is.

Amikor már a bowdenfeszítőkön nem lehet továb állítani, akkor kioldom a bowdent és húzok rajta kicsit (az állítócsavarokat pedig visszaállítom).

Most 1 év után kellett a bowdenen húzni városi használat mellett.

2018. szept. 3. 10:07
 4/6 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

És azt meg tudod mondani, hogy hány km-enként szoktál feszíteni a bowdenen. (Mint írtam, csak tervezem a vásárlást)

És egy év alatt kb. hány km-t mentél?

2018. szept. 3. 20:14
 5/6 anonim ***** válasza:

fogalmam sincs, ezen a biciklimen nincs óra.

kb 2000 km alatt koptak annyit a betétek, hogy utána kellett állítani a bowdennek.

Attól is függ hogy hol laksz... ha a hegyról jársz le minden nap, akkor előbb el fog kopni, Szegeden, meg Debrecenben pedig sokkal tovább bírják majd a betétek :D

Korábban ez a bicikli volt a fő túrázós bicajom, akkor sokkal többet kellett állítgani a bowdent.

Ha nem akarsz szenvedni az állítgatással, akkor vegyél hidraulikus tárcsást.

Tudom drágább, de én most kb 25.000 km után cseréltem fékbetétet és eddig sosem kellett hozzányúlnom.

2018. szept. 4. 14:05
 6/6 A kérdező kommentje:
1400 km után az a tapasztalatom, hogy 300 kilométerenként kell állítani a mechanikus tárcsafékemet. Időnként a bowden nyúlást kell korrigálni, néha pedig a betét kopást.
2019. jan. 12. 19:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!