Mi a véleményetek erről a történetről?
Kerékpársávban egy biciklis tekert a kijelölt menetiránnyal szemben. Az utca teljes hosszában üres volt a sáv tehát nem zavart senkit. (A sáv egyébként olyan széles hogy kétirányú forgalmat is elbír) Jött szembe a busz és a buszos a záróvonalat átlépve ráhúzta a buszt a biciklisre, 10centire megközelítve őt miközben kb 40km/h-val haladt.
Gondolom hogy a mcskos biciklis tartsa be a szabályokat....
Véletlenről szó sincs mert már mások is mondták hogy ezt csinálják.
Ilyen az, amikor két tulok találkozik...
Adott egy agyhalott kerékpáros, aki a forgalommal szemben teker, illetve egy agyhalott buszsofőr, aki ezt látva szintén kedvet kap egy kis szembeforgalomhoz -és utánozza a másik tulkot...
Aztán ha baleset történik, akkor a kerékpáros szépen fizethet, mint a katonatiszt a szabálysértés miatt, a buszos meg mehet pár évre rács mögé szándékos közúti veszélyeztetésért -az ugyanis nem szabálysértés, hanem bűncselekmény (Btk. 234. §)...
Sajnos Magyarisztánban alap dolog a "büntetés", önbíráskodás a közúti közlekedésben. Mindenki úgy érzi, muszáj a másikat megleckéztetnie.
Nekem nem régi sztorim, hogy autóra, utcára kidőlt építési (tömör, nehéz) kerítést segítettem tartani míg rögzítik. És ehhez az utca szélén kellett állni. Az autósok sorra húzták rám kormányt, mert hát mit állok az úton. Volt biciklis aki konkrétan nekem jött és neki állt feljebb, hogy "ez bicikliút, nem járda". Nem mellesleg nem volt kijelölt bicikliút. Nagyon úgy voltam, hogy ott hagyom aztán hagy dőljön rá bárkire.
Vagy tegnapi eset, hogy transzporteres futár, kövér gázzal majdnem elütött egy nénit aki az úton ment át. Persze, ne mászkáljon senki az úttesten, de azért egy idős nénire csak nem kéne motort bőgetve 60-as sebességgel, dudálva rámenni. Főleg úgy, hogy lezárt utca, csak építési célforgalom részére, és főleg úgy, hogy 100 méter után az ember leparkolt és komótosan kiszállt mint aki nagyon ráér.
Akármi is az ok, ez szándékos közúti veszélyeztetésnek számít, és ez bűncselekmény! Buszvezetőnek nem feladata a megtorlás, még ha a bringás szabálytalan volt is.
Hasonlóképpen jártam már én is, rám húzott a busz a Bartók Béla úton, mert zavarta, hogy kerülnie kellett volna engem, és inkább nem került! Pedig én szabályosan haladtam. Igazság szerint föl kellene jelenteni az ilyet...
A két tulok elmélettel nem értek egyet.
Egy érdemben senkit sem zavaró szabálytalanságot nem lehet majdnem gyilkossági kísérlettel megtorolni.
Amúgy csak egy irányban van kerékpárút az utcában...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!