Mit gondoltok, ki fogja nyerni a 2018-as Vueltát?
Tavaly volt egy hasonló kérdés, azt is te tetted fel, nem? :) Arra, azt mondtam, hogy Nibali vagy Poels is elviheti Froome elől a duplázás lehetőségét, aztán simán meglett neki, azóta ebben a szezonban kicsit tisztázódott számomra, hogy az egész Sky sokkal komolyabb annál, mint, hogy egy könnyebb utat bejáró Nibali, aki pár éve egy majdnem akkora névnek számított 3 hetesen, mint Froome, majd megnyeri előtte, főleg egy gyengécske sorral. Úgyhogy talán most már relevánsabbak lesznek a tippjeim, mert gyűjtöttem egy kis tapasztalatot, azért mindig nincs lehetőségem a kissebb versenyeket is követni, így nem mindig vagyok naprakész, ennek következtében pedig nem mindig adja vissza tökéletesen a valóságot az, amit gondolok...
Azzal most se vagyok teljesen képben, hogy kinek milyen az állapota, sérülés után például, a rajtlista még csak ideiglenes, de tippelni tudok.
Alapvetően a névsoron végigfutva azt mondanám, hogy Richie Porte, de nem tudjuk a Touros bukás mennyire akadályozta a felkészülését erre a versenyre. Quintana és Landa a két nagy név még, láttunk már olyat Quintanatól, hogy a Touron gyenge volt, aztán megnyerte a Vueltát, nem tudni mennyire "csúszott el" ismét a forma, akár megeshet, hogy ismét ide lesz jó. Landába én többet érzek, de nem tudom mennyire tudja majd a tavalyi skyos formáját hozni, vagy hogy mennyire képes a Tour után ide egy olyan formát áthozni, volt neki is bukása... Aki még nagyon érdekes lesz az Simon Yates, a Giro után itt is tud-e egy akkorát virítani, ha igen, sztem behúzhatja simán ezt a versenyt, ő készülhetett nyugodtan ide, nem Tourozott, ahonnan legfeljebb bukás miatt állt ki. Nekem ők az első számú esélyesek. Aztán jön Keldermann, ő jól megy időfutamot is, tavaly már majdnem meglett a dobogó, a Sunwebesek nagyon meggyőzők, ugye, Dumoulin, akár ő se elképzelhetelen, a dobogón semmiképp sem. A Sky most lehet nem fog 3 hetest nyerni, ez a Tour már a 4. volt zsinórban, nem is tudom, hogy most De La Cruz lesz-e a fő emberük, vagy elhozzák Henaot? Azért belőlük nem nézek ki egy Vuelta győzelmet, annál jobb ez a mezőny, bár Henao nem lehet rossz majd. A Sky nagyon a Tourra gyúr mindig, eddig szinte sose jött nekik össze, hogy kisebb versenyzőjükkel, egyáltalán ott legyenek 3 hetesen, vagy csak nagyon régen, talán még Uranék idejében... a Giron is örökké buktak, kiálltak az embereik, a Vueltán már Froome volt az 1. ember, alapból nem is érkeztek olyan erős sorral általában, mert már a Tourra készítették a segítőket is. Még Urán tűnik jó névnek, de ő is bukott a Touron, nehezen tudom elképzelni, hogy épp ő nyeri, meg persze itt van Pinot, de neki valami nagy kéne a hegyen, hogy végre egyszer ne az egyik legjobb legyen, hanem domináljon, mert a TT se az erőssége. Ezen kívül is van sok jó név, de ők szerintem csak színesíthetnek, Kruijswijk, G. Bennett, Aru, Lopez...
%-ban kb. így érzem:
Richie Porte: 22%
Simon Yates: 22%
Mikel Landa: 16%
Nairo Quintana: 13%
Wilco Keldermann: 12%
Thibaut Pinot: 6%
Rigoberto Urán: 6%
Bárki más: 3%
Talán még Arunak látok a bárki másból valami esélyt, azért mégis csak nyert már Vueltát, de benne nagyon nem bízok, megkockáztatom, hogy ő nem nyer, ha vissza is jön a forma a gyenge Giroja után, győzelemre nem lesz elég. A többeik nem Kruijswijk jól ment a Touron, de akkor onnan előbb Landa, vagy akár Quintana, a Girósok közül meg Simon Yates vagy akkor már inkább Pinot, mint G. Benett vagy Lopez, egyelőre ők még nem.
De komolyan vezesd már le nekem Quintana miért csak 13% ? Szerintem van az 16.82% .
Yates 22? Kizárt. 14.34% max 15.21%.
Vagy te valami fogadó irodában dolgozol és te számolod az oddsokat? Ez esetben elnézést 😁
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!