Miért lassíthat a hátsó kerék?
Kivettem a kereket aztán miután visszatettem szorul a tárcsa a betétektől.
Úgyvettem észre: felemeltem meghajtottam s közben lássít egy picit.
állítottam ahogyan leírtad de akkor is a betét egyik fele pontosabban a sarkánál hozzáér a tárcsához.
Ezt nemlehet bellítani kb egy hajszálnyi rés kellene.
Nemfékez sokat de...
Fontos: Amikor visszateszed a kereket a kerékpárra, akkor a kerékpár ne legyen felforditva, azaz a kerék legyen a földön és nehezedjen rá a bicikli és aztán szoritsd rá a kereteket.
Ha ezeket után is hozzáér a tárcsa, akkor lazítsd ki a két csavart ami rögizti a féket a vázhoz, miután ez megvan, szorírts rá a fékre, és közben csavard vissza a féket a vázhoz. Arra figyelj oda, hogy amikor rászorítsz a fékre, akkor a fékek ne távolodjanak el a váztól.
Ne kelljen kisregényt írni: https://www.youtube.com/watch?v=V3uCGRAWG2M
Ebből neked az 1. fele kell, a dugattyúkat inkább ne maceráld.
Ha hidrós a fék, akkor azt a fejreállítgatást sürgősen felejtsd el. Ha nem, akkor is nehezíti a beállítást, ahogy az előttem szóló is jelezte. Keress valamit, amivel megtámasztod a bringát (pl. egy szék vagy hokedli, aminek az ülőlapján tud támaszkodni a pedál), bár hidd el, ezt csak gyakorolnod kéne és menne. Ha semmi sehogy sem megoldható, akkor is igazgatnod már nem fejreállítva kell. És akkor javaslom, legközelebb vegyél egy állványt a Lidiben. Megéri a kényelmet az a 7-8-9e, amibe kerül az az összecsukható hobbiállvány.
Köszi neked is! Akkor vhogyan feltámasztom aztánegpróbálom újból. Tegnap megcsináltam azt a 2 csavaros dolgot de ugyanúgy hozzáér a betét egyik sarka a tárcsához.
Nagyon hálás vagyok a segítségetekért!
Jelentés:)
A fék az semmit sem változott...
Na de ráadásként a váltó sem úgy működik ahogyan kell. Pl 4 ről 3 ra kattog mint a srótoló..
Mondom flexxel széttvágom aztán a boltban kofordítom nekik.
Nem ez az első biciklim de ennyi gond még egyikkel sem volt.
Álligatni állványozni váltót pontosítani hetente...
A régi bicajra ráültem és hajtottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!