Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Miért lassíthat a hátsó kerék?

Miért lassíthat a hátsó kerék?

Figyelt kérdés

Kivettem a kereket aztán miután visszatettem szorul a tárcsa a betétektől.

Úgyvettem észre: felemeltem meghajtottam s közben lássít egy picit.

2018. júl. 29. 13:25
 1/8 szlory ***** válasza:
Ha csak picit, hagyd francba. Ha nagyon, akkor INBUS kulcsot elő, igazitsd ki a feknyerget. Kicsavarod a 2 csavart, aztan rahuzod a fekkart, behuzva pedig visszaszoritod az inbus-okat. Ha jol csináltad és akkor is szorul, akkor olajat kell kiengedni a munkahengerbol.
2018. júl. 29. 13:31
 2/8 A kérdező kommentje:
Melyik 2 csavart?
2018. júl. 29. 13:34
 3/8 A kérdező kommentje:

állítottam ahogyan leírtad de akkor is a betét egyik fele pontosabban a sarkánál hozzáér a tárcsához.

Ezt nemlehet bellítani kb egy hajszálnyi rés kellene.

Nemfékez sokat de...

2018. júl. 29. 15:33
 4/8 anonim ***** válasza:

Fontos: Amikor visszateszed a kereket a kerékpárra, akkor a kerékpár ne legyen felforditva, azaz a kerék legyen a földön és nehezedjen rá a bicikli és aztán szoritsd rá a kereteket.

Ha ezeket után is hozzáér a tárcsa, akkor lazítsd ki a két csavart ami rögizti a féket a vázhoz, miután ez megvan, szorírts rá a fékre, és közben csavard vissza a féket a vázhoz. Arra figyelj oda, hogy amikor rászorítsz a fékre, akkor a fékek ne távolodjanak el a váztól.

2018. júl. 29. 17:01
 5/8 A kérdező kommentje:
Felforditas nelkul sajnos nemtudom...
2018. júl. 29. 17:20
 6/8 szlory ***** válasza:

Ne kelljen kisregényt írni: https://www.youtube.com/watch?v=V3uCGRAWG2M

Ebből neked az 1. fele kell, a dugattyúkat inkább ne maceráld.

Ha hidrós a fék, akkor azt a fejreállítgatást sürgősen felejtsd el. Ha nem, akkor is nehezíti a beállítást, ahogy az előttem szóló is jelezte. Keress valamit, amivel megtámasztod a bringát (pl. egy szék vagy hokedli, aminek az ülőlapján tud támaszkodni a pedál), bár hidd el, ezt csak gyakorolnod kéne és menne. Ha semmi sehogy sem megoldható, akkor is igazgatnod már nem fejreállítva kell. És akkor javaslom, legközelebb vegyél egy állványt a Lidiben. Megéri a kényelmet az a 7-8-9e, amibe kerül az az összecsukható hobbiállvány.

2018. júl. 30. 10:43
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszi neked is! Akkor vhogyan feltámasztom aztánegpróbálom újból. Tegnap megcsináltam azt a 2 csavaros dolgot de ugyanúgy hozzáér a betét egyik sarka a tárcsához.

Nagyon hálás vagyok a segítségetekért!

2018. júl. 30. 10:55
 8/8 A kérdező kommentje:

Jelentés:)

A fék az semmit sem változott...

Na de ráadásként a váltó sem úgy működik ahogyan kell. Pl 4 ről 3 ra kattog mint a srótoló..

Mondom flexxel széttvágom aztán a boltban kofordítom nekik.

Nem ez az első biciklim de ennyi gond még egyikkel sem volt.

Álligatni állványozni váltót pontosítani hetente...

A régi bicajra ráültem és hajtottam.

2018. júl. 30. 18:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!