Miért ne lehetne?
Csak ne a biciklin csináld!
Szereld le a láncot.
A tisztítás után ha lehet sűrített levegővel fúvasd ki belőle a vizet és szárítsd meg alaposan!
Persze egy alapos újrakenés szükséges
2. vagyok
Egyrész szétfújja az olajos koszt a térbe a gőzborotva. Az egész bicaj taknyos lesz. takaríthatod az egészet. A többbit az előttem szólót leírta már. :)
Ráadásul a gumira is rányomja az olaja, ami nem jó neki.
A láncot ha nem annyira koszos, akkor ronggyal alaposan letörlöd, kened és kész. Felesleges állandóan teljesen kitakarítani.
Ha meg elhanyagoltad - és nincs kinyúlva, tehát még használható - akkor leveszed (ezért veszek én mindig patentszemes láncot) és petróleumban kiáztatod. Megvárod míg minden pertó elmegy belőle (különben megeszi a keőanyagot a maradék pertóleum.
Visszarakod és újrakened.
1 liter pertó + rongyok vagy újságpapír, meg egy tálca égy/vagy egy 7 decis dunsztosüveg. Ez bőven elég, nem kell hozzá soktízezres magasnyomású mosó, gőzborotva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!