Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » 'Nyúlós' fék! Mi lehet a gond?

'Nyúlós' fék! Mi lehet a gond?

Figyelt kérdés

Fékezéskor megnövekedett a fékezési idő. Kb. úgy fog a fékem, mintha olajos lenne a féktárcsa. Viszont

azt féktisztító sprayel letakarítottam. Esetleg a fékpofát is be kellene vele kenni, mert talán az

lenne olajos? Úgy tudom azt tilos!

2018. jún. 26. 17:25
 1/7 anonim ***** válasza:
Inkább betéteket cserélnék rajta .
2018. jún. 26. 18:05
 2/7 tothp ***** válasza:
Mechanikus, vagy hidrauliks?
2018. jún. 27. 06:22
 3/7 Wadmalac ***** válasza:

Hasonló gondom van az M395 hidrós fékekkel, még dudál is az eszemadta.

Teljesen olaj- és zsírmentes minden, rendszer kétszer is légtelenítve, pofák, tárcsa becsiszolva, mégsem akar jó lenni.

Én már a munkahenger-tömítésekre gyanakszom, nem szivárgásra, mert olajfolyás nincs, de a tömítések rugalmas utánengedésére.

Sajnos a tömítőkészlet fehér elefánt, kerékpárboltokból nem nagyon rendelhető, de elvileg sztenderd tömítők, amik tömítéstechnikai vagy csapágyboltokban beszerezhetőek, csak nem Shimano kód, hanem méret-típus alapján.

Nem tudom, nálad már az egyéb okok (fellevegősödés, tárcsa és fékbetét felcsiszolandó rossz kopása, elrakódása) már ellenőrizve lettek-e.

2018. jún. 27. 09:23
 4/7 A kérdező kommentje:
Nálam mechanikus tárcsafékrendszer van. És normál használat (sőt alig használtam) mellett egyik napról a másikra történt ez a dolog. A tárcsafék/fékpofa kopás nem lehet problémás. Az fokozatosan történik,vagy extrém esetekben lehet h nem,de az nálam kizárva.
2018. jún. 27. 15:37
 5/7 tothp ***** válasza:
Bowdenház vége nem lett rendesen eldolgozva, túl szűk ívben elvezetve. Vagy eleve silány anyagot használtak hozzá, ami nyúlik. Ilyenekre gondolok még.
2018. jún. 28. 06:49
 6/7 Wadmalac ***** válasza:

Na ja, bowdenesnél a madzag körül szoktak lenni a problémák.

Bowdenházvég nem szakadt be valamelyik végén a rögzítésbe?

2018. jún. 28. 06:59
 7/7 A kérdező kommentje:

Az előző problémákkal nem találkoztam. Egyébként januárban szervizeltem a bicikli fékrendszerét, akkor tökéletes volt, azóta betegség végett szinte nem is használtam.

Most féktisztítóval letakarítottam a féktárcsát, sokkal jobb lett. Azért nem tökéletes, de használható a bringa. Vszínű elviszem szervizbe.

2018. jún. 30. 09:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!