'Nyúlós' fék! Mi lehet a gond?
Fékezéskor megnövekedett a fékezési idő. Kb. úgy fog a fékem, mintha olajos lenne a féktárcsa. Viszont
azt féktisztító sprayel letakarítottam. Esetleg a fékpofát is be kellene vele kenni, mert talán az
lenne olajos? Úgy tudom azt tilos!
Hasonló gondom van az M395 hidrós fékekkel, még dudál is az eszemadta.
Teljesen olaj- és zsírmentes minden, rendszer kétszer is légtelenítve, pofák, tárcsa becsiszolva, mégsem akar jó lenni.
Én már a munkahenger-tömítésekre gyanakszom, nem szivárgásra, mert olajfolyás nincs, de a tömítések rugalmas utánengedésére.
Sajnos a tömítőkészlet fehér elefánt, kerékpárboltokból nem nagyon rendelhető, de elvileg sztenderd tömítők, amik tömítéstechnikai vagy csapágyboltokban beszerezhetőek, csak nem Shimano kód, hanem méret-típus alapján.
Nem tudom, nálad már az egyéb okok (fellevegősödés, tárcsa és fékbetét felcsiszolandó rossz kopása, elrakódása) már ellenőrizve lettek-e.
Na ja, bowdenesnél a madzag körül szoktak lenni a problémák.
Bowdenházvég nem szakadt be valamelyik végén a rögzítésbe?
Az előző problémákkal nem találkoztam. Egyébként januárban szervizeltem a bicikli fékrendszerét, akkor tökéletes volt, azóta betegség végett szinte nem is használtam.
Most féktisztítóval letakarítottam a féktárcsát, sokkal jobb lett. Azért nem tökéletes, de használható a bringa. Vszínű elviszem szervizbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!