Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Olyan kerékpárt keresek,...

Olyan kerékpárt keresek, aminél a váltást hüvelykujjal kell végezni. Van ennek valami speciális neve?

Figyelt kérdés
A tekergetöst nem szeri a nagylány. Nekem is nehéz, választ köszi.
2018. jún. 26. 13:27
 1/7 anonim ***** válasza:
Pillangó vált
2018. jún. 26. 14:06
 2/7 anonim ***** válasza:
*váltó, talán :) Nem tudom, hogy van-e más/“hivatalos” neve
2018. jún. 26. 14:07
 3/7 A kérdező kommentje:
Ez is több a semminél, rákeresünk. K
2018. jún. 26. 14:36
 4/7 anonim ***** válasza:
Ha jól tudom, a Shimano Rapid Fire névvel illeti az ilyen váltóit.
2018. jún. 26. 22:02
 5/7 Wadmalac ***** válasza:

Ezernyi fajta van.

Viszont ha most "tekergetős" van, akkor az valószínűleg még 6 gangos, ahhoz az Y-karok beszerzése nem olyan egyszerű.

A 7,8 stb karok meg ahhoz nem jók.

Muszáj Y-karos? Markolatváltó nem jó?

[link]

Ilyenben is van hatos, leváltás hüvelykujj gomb, felváltás tekerőkar, de hüvelykkel nyomható.

[link]

A rapidfire karok istenigazából a 7 sebességes rendszerrel együtt jelentek meg, hatosban nincs valami nagy választék.

Használtban pl. ez még nagyjából hajaz az igényre:

[link]

Ez egyetlen, de hüvelykujj-karos léptetős ős-rapidfire:

[link]

Érdemes lenne egyben gondolkodni egy minimum 7 gangosra váltásra is, ami megoldható menetes racsnival, viszonylag olcsón, de az igazi a kazettás hátsó agyra váltás lenne.

2018. jún. 27. 09:55
 6/7 Wadmalac ***** válasza:

Tisztázzuk, mit értesz tekergetős alatt.

Ezt:

[link]

Vagy ezt:

[link]

2018. jún. 27. 09:58
 7/7 szlory ***** válasza:

Szerintem én értelek. Gyerekbicó, mi? Szokásos Revoshift marokváltóval. Borzalom, szinte minden kölök utálja. Érthető okokból.

Már most mondom, hogy legjobb tudomásom szerint NINCS OLYAN GYERKEBRINGA, amire ilyet tennének: [link]

Tehát utólag kell rápakolni.

A feladatod: csajszinak tetsző gépet keresni, amelyiken van (legalábbis hátul) 7 sebesség. Ez sem lesz egyszerű. Ha nagyon nem találtok, akkor maradjatok 6 sebességesnél és át kell majd szerelni 7-es racsnira a hátsó kereket. Párezer Ft, hétköznapi meló.

Ezután jöhet a váltó átszerelése. Ha csak hátsó váltó, akkor pl. a fenti URL-en találsz váltókart. De a boltos is beszerzi - beszereli. Mindenki boldog. Ha első váltó is van, akkor azt a váltókart is cserélni.

Van még egy alternatíva. Marokváltó marad, de ILYESMIT nézzetek a hátsó váltónál. Ha van, ez váltáskönnyítő görgő, ezzel sokkal könnyebb a tekergetést kivitelezni:

[link]

2018. jún. 27. 16:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!