Meghajlott a váltófül, egy fokozattal lejjebb vált, mit tehetnék?
A farolást gyakoroltam, amikor a hátsó kereket megemeljük egy picit, és oldalra tesszük.
Ki is esett a kerék, nem teljesen, ilyen már fordult elő máskor is. A gyorszár rendesen megvolt húzva. Azt írják, hogy annyira húzzuk meg, amennyire kézzel lehet.
Szóval amikor 8-asban van, akkor a 7-esen megy a lánc hátul. Állítsam hozzá a váltót, vagy kalapáljam ki a váltófület, vagy vegyek újat? Egyébként lx váltóról van szó.
Ilyesmi: [link] .
Honnan tudhatom milyen kell nekem?
Azért mégis csak megpróbálom visszahajlítani. Szaladozás a városban is idő. Váltót ugye nem jó ötlet hozzáállítani ?
Pont ma hajlítottam vissza az enyémet fogóval ( amúgy nem értem miért ilyen gyenge anyagból készítik), elég gány és hosszútűvon nem megoldás, mert gyengül az anyag. Elvileg ezek a papucsok nem drágák vidd el szervizbe és beszereznek neked egyet.
Ha meg hajlítgatni akarod, akkor nem kell kalapács elég egy erő-kombináltfogó.
Azért készül a fül gyenge anyagból, hogy ha lehet, ne törjön semmi! (Váz, váltó)
Nyilván így kisebb erőhatástól is elhajlik. De az elhajlásból is jobb, ha ő, mintha a váz támvillázata.
Ki van találva, szerencsére okosok által. Tessék ezt elfogadni, úgy nyugalmasabb. :)
Ha beszerezhető fül, mindenképp be kéne szerezni. Lefotózod, leméred, a többit a boltban intézik.
Addig is a váltót be lehet (kéne) állítani és persze imádkozni, hogy ne hulljon szét a teljes váltás, mert egy elhajlott fül (ugye biztosan elhajlott?!) máshol is gondot okozhat.
mindegyik bicajomhoz van pluszban 1-2 db. még a biciklis táskába is berakom ha hosszabb túrára megyek.
Arra való, hogy eltörjön, elhajoljon és ezt a filléres cuccot kelljen kidobni ne a váltót, vagy rosszabb esetben a vázat.
Mehetsz a kiegyengetettel is, de akkor semmiképp ne terheld nagyon meg, mert általában repedések keletkeznek benne a hajlítgatástól és sokkal kisebb erőlhatásnál már törni fog mint amire tervezték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!