Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Egy sebességes kerékpár?

Egy sebességes kerékpár?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Nagyon nem értek a biciklikhez :( nő vagyok .

Van egy 8 sebességes bicklim,( vagyis inkább a páromé,teleszkópos )de a váltót sosem használom mindig a 6-oson áll.

Most kinéztem magamnak egy csepel női kerékpárt ,elég jó áron van de egy sebességes. Ez mit is jelent valójában? Napi szinten használom a biciklit munkába járok vele, boltba,a gyerekért az oviba- tehát csak városon belűl. Erre jó az egy sebbeséges is? Vagy mi pontosan a külömbség köztük?

2018. máj. 24. 14:55
 1/6 anonim ***** válasza:

Nekem 3 sebességes, de nem sokat tudok kezdeni 2-vel... Valamit azért érnek közepes emelkedőn... Egy többsebességes jobb a hegyekben, bár combos emelkedőn gyenge embernek elektromos rásegítéssel megy csak a dolog.

Ha csak síkon mész keveset, működhet az egy sebességes, gyerekkoromban nekem is olyan volt s mondom, síkon én is egyetlen sebességet használok (bár hiányzik egy nehezebb fokozat, de sajna az nincs). Nagyon enyhe emelkedők vannak erre, ott nem váltok, csak ha nagyon enervált vagyok épp. Az erősebbeken pár percet használom a gyengébb fokozatokat, nagyon erős emelkedőn viszont tolnom kell a biciklit. Úgyhogy nekem egészen kicsi előnyt jelent a 3 sebesség, de azért jelent valamit. Sok sebesség zavarna, mert tök lassan mennék, akkor inkább tolom (eleve zavarnak a gyengébb fokozatok, a sajátomon is, demotiválnak).

De pl. a soksebességes biciklihez szokott párom állandóan váltogat az én biciklimmel is, úgyhogy ez egyéni.

Síkra s egészen szelíd emelkedőkre simán megvenném az egysebességest.

2018. máj. 24. 16:12
 2/6 anonim ***** válasza:

Ha mindig a 6oson áll, akkor igazából a 8 sebességeset is egysebességesként használod.

Eddig úgy használtál több sebességest, hogy nem váltottál.

Most egysebességeset fogsz, így nem tudsz váltani.

Lényegében ugyanaz.

Pattanj fel az egysebességesre, vidd el egy körre. Ha az áttétel közel azonos azzal, amihez hozzá vagy szokva, akkor megveheted.

2018. máj. 24. 16:57
 3/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Ha sík környéken laksz, akkor teljesen jó városban az egysebességes. Majd kitapasztalod, hogy az az áttétel, amivel szerelték, jó neked, vagy más kéne (bicikliboltban tudnak fogaskereket cserélni, és ezzel változtatni az áttételt). Szóval szerintem az egyetlen áttétel miatt nem kell aggódnod.

Esetleg az lehet kellemetlen, ha az egysebességes bicikli kontrafékkel van szerelve. Abból a szempontból előnyös, hogy egy nagyon olcsón karbantartható féktípus, különösen télen számít ez. De nem mindenki szereti, mert megállás után induláskor nem tudod olyan egyszerűen a számodra kényelmes indulóállásba fordítani a pedált. Rajtad múlik, hogy ez zavarna-e téged.

(Egyébként én is nő vagyok, de magam szerelem a biciklim, sőt a férjemét is :-))

2018. máj. 24. 16:57
 4/6 Alex Fly ***** válasza:

Gyakorlatilag most is egysebességesként használod a kerékpárod...

Ha ez az áttétel megfelel, akkor a SS esetében csak annyi a változás, hogy a váltók és egyéb szerelvények hiánya miatt kevesebb meghibásodási lehetőség van, az állandó láncvonal miatt hatékonyabb és tartósabb a hajtás, a széles lánc pedig az élettartamra van jó hatással...

2018. máj. 25. 20:20
 5/6 anonim ***** válasza:

Szia.

Mész vele hegyre? Ha nem,akkor jó az egy sebességes.

2018. máj. 26. 10:41
 6/6 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Nem megyek hegyre, még nagyon dombra sem :) csak itt a városban. Tegnap megvettük és nem bántam meg! Szuper kis járgány! Nagyon szépen köszönöm mindenkinek,hogy segítettetek dönteni! 😘
2018. máj. 26. 20:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!