Lánccserénél felhasználhatom a régi 1,5 éves kb.7k km-es patentláncszemet?
kb. 7000km lehet benne 1.5 éves új bringa.
H láncot cserélek, akkor felhasználhatom a régi patentláncszemét az új lánchoz?
Másként kérdezem. Elfelejtettemvásárolni hozzá patentláncszemet. Amíg nem vásárolok újat, addig használható a régi, vagy okozhat bármi problémát?
Új lánc van
új láncbontó szerszám van
új patentbontó fogó van
patent lemaradt. Ez van.
Ha akarod...
Mondjuk ha az én láncomhoz nem lenne patentszem, akkor anélkül raktam volna össze. És akkor nincsenek ilyen gondjaim...
ja, szóval akkor nincs is szükség a patentre, csak ha valaki le akarja szedni karbantartani?
mondjuk erre nm is gondoltam :)
Ez pontosan így nem fedi a valóságot, de valami hasonló..
Ha nincs patented, akkor pl. gyakrabban tisztítasz láncot (úgy, hogy le sem veszed) és alap, hogy egy jó kis láncmosó kefés kézimütyürrel rejszolod végig. Mivel gyorsan megvan, ezért nekem ez jobban bevált, mint patentolni. Kényelmes, de nem kötelező. Meg főleg az oldszkúl hozzáállást erősíti. Shimano emlékeim szerint a mai napig nem ad patentot a láncaihoz. HANEM ad csapot.
Ha mégis le kell venned, az kb. lánc élettartam felénél történjen. Ekkor kinyomod a régi csapot, és felhasználod az újat. Ehhez persze olyan láncpréselő kell, ami megcsinálja.
Mindegyik préselő, de fontos, hogy milyen a kialakítása. Nyilván nem ismerem mindegyik hobbieszközt, de jónak tűnik.
Nézd csak, itt egy szépen megalkotott video arról, hogy miként történik a bepréselése a kapott tüskének. Szerintem ezek után már el tudod dönteni, tetszik-e vagy maradsz a patentnél: https://www.youtube.com/watch?v=NkUa71GI7dY
Bevallom, nem versenyzem, de versenyzők esetében szinte kivétel nélkül mellőzik a szerelőik a patentolást. Nyilván hulla kényelmes, de ha nem muszály, inkább nem vesződök út közben egy ilyen üzemhibával, hanem a műhelyben, előre tervezetten szívok egy keveset pluszban. Amihez nem kapok plusz tüskét, ott a kibontott, használatlan szemekből lehet kiszedni, de az macerásabb menet lesz (bepréseléskor). Viszont egy huszonezres láncnál megéri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!