Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Lánccserénél felhasználhatom...

Lánccserénél felhasználhatom a régi 1,5 éves kb.7k km-es patentláncszemet?

Figyelt kérdés

kb. 7000km lehet benne 1.5 éves új bringa.

H láncot cserélek, akkor felhasználhatom a régi patentláncszemét az új lánchoz?

#bicikli #lánc #Shimano #patentláncszem
2018. máj. 4. 22:50
 1/10 anonim ***** válasza:
Az is deformálódik a lánc többi részével együtt. Ne azon az 500ft-on spórolj.
2018. máj. 5. 06:07
 2/10 Alex Fly ***** válasza:
Végül is felhasználhatod... Mondjuk én ha már megveszek egy új láncot (és nincs hozzá gyárilag), akkor nem az új patenten spórolok. Inkább felrakom anélkül.
2018. máj. 5. 07:00
 3/10 A kérdező kommentje:
:DDDD Ne azon spórolj. Nagyon nagy duma volt.
2018. máj. 5. 18:47
 4/10 A kérdező kommentje:

Másként kérdezem. Elfelejtettemvásárolni hozzá patentláncszemet. Amíg nem vásárolok újat, addig használható a régi, vagy okozhat bármi problémát?

Új lánc van

új láncbontó szerszám van

új patentbontó fogó van

patent lemaradt. Ez van.

2018. máj. 5. 18:58
 5/10 Alex Fly ***** válasza:

Ha akarod...

Mondjuk ha az én láncomhoz nem lenne patentszem, akkor anélkül raktam volna össze. És akkor nincsenek ilyen gondjaim...

2018. máj. 5. 21:57
 6/10 szlory ***** válasza:
Berakhatod, de legyen nálad láncbontó prés. Rossz esetben eltéped, akár 1 nap alatt is. HA ez lenne, akkor összerakod fixnek és pá. Utána már ne is vesződj a patenteléssel. Ha rendszeresen tisztítod a láncot, nincs rá szükség és egy hibafaktorral kevesebb.
2018. máj. 7. 09:53
 7/10 A kérdező kommentje:

ja, szóval akkor nincs is szükség a patentre, csak ha valaki le akarja szedni karbantartani?

mondjuk erre nm is gondoltam :)

2018. máj. 7. 16:45
 8/10 szlory ***** válasza:

Ez pontosan így nem fedi a valóságot, de valami hasonló..

Ha nincs patented, akkor pl. gyakrabban tisztítasz láncot (úgy, hogy le sem veszed) és alap, hogy egy jó kis láncmosó kefés kézimütyürrel rejszolod végig. Mivel gyorsan megvan, ezért nekem ez jobban bevált, mint patentolni. Kényelmes, de nem kötelező. Meg főleg az oldszkúl hozzáállást erősíti. Shimano emlékeim szerint a mai napig nem ad patentot a láncaihoz. HANEM ad csapot.

Ha mégis le kell venned, az kb. lánc élettartam felénél történjen. Ekkor kinyomod a régi csapot, és felhasználod az újat. Ehhez persze olyan láncpréselő kell, ami megcsinálja.

2018. máj. 7. 17:07
 9/10 A kérdező kommentje:
igen csak csap volt a shimano láncban, egy decathlonos láncbontóm van, az lenne a préselő is?
2018. máj. 7. 18:55
 10/10 szlory ***** válasza:

Mindegyik préselő, de fontos, hogy milyen a kialakítása. Nyilván nem ismerem mindegyik hobbieszközt, de jónak tűnik.

Nézd csak, itt egy szépen megalkotott video arról, hogy miként történik a bepréselése a kapott tüskének. Szerintem ezek után már el tudod dönteni, tetszik-e vagy maradsz a patentnél: https://www.youtube.com/watch?v=NkUa71GI7dY

Bevallom, nem versenyzem, de versenyzők esetében szinte kivétel nélkül mellőzik a szerelőik a patentolást. Nyilván hulla kényelmes, de ha nem muszály, inkább nem vesződök út közben egy ilyen üzemhibával, hanem a műhelyben, előre tervezetten szívok egy keveset pluszban. Amihez nem kapok plusz tüskét, ott a kibontott, használatlan szemekből lehet kiszedni, de az macerásabb menet lesz (bepréseléskor). Viszont egy huszonezres láncnál megéri.

2018. máj. 8. 13:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!