Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Egy 130 kg-os embernek milyen...

Egy 130 kg-os embernek milyen kerékpárt ajánlanátok? Gáznak tartjátok, ha egy túlsúlyos embert láttok biciklizni?

Figyelt kérdés
Szeretnék egy olyan kerékpárt, ami megfelelő a fent említett súlynak, de az anyagi lehetőségeim elég korlátozottak. Mit tudtok ajánlani?

2018. ápr. 23. 10:56
1 2
 1/13 szlory ***** válasza:
100%

Magánvéleményem: nem gáz. Inkább neked az. Majd jön Wadmalac és tothp és ha elárulják a tömegüket és hogy amellett mennyire eltökélten bringáznak, akkor megnyugszol. :) Max. arra légy tekintettel, hogy a technikai ruhák izzadságot vezetnek el, de azt esetleg nem mered felvenni a hurkák miatt, így vagy optikailag nem leszel kirívó vagy a saját levedben nem fogsz annyira főni. A kettő együtt szerintem nem létezik.

Kerékpárból: a trekking bicajok alapból arra készültek, hogy csomagokkal megrakják. Itt te leszel a csomag is. 40kg csomag és 90kg bringás. A fékekre nagyobb terhelés jutna, de nem mégy gyorsan. A kerekekre viszont jutni is fog - de arra a boltban nem készítik fel a bringákat. Szerintem vegyél valami értelmeset, nem kell könnyűnek lennie, de készülj arra, hogy sűrűn lesz nyolcasod - főleg ha úgy és olyan helyen bicajozol. Ha meguntad, majd készíttetsz magadnak saját kerekeket, mondjuk valami 50e táján.

Pl. ha találsz még Aldiban Cyco bicajt, azt szerintem vedd meg. 90ért jó vétel és szerintem 3 év garis, mint minden.

2018. ápr. 23. 11:09
 2/13 Wadmalac ***** válasza:
100%

"Majd jön Wadmalac és tothp és ha elárulják a tömegüket és hogy amellett mennyire eltökélten bringáznak, akkor megnyugszol. :)"

Nyugodj meg. Most estem vissza 120 alá, januárban még 135 voltam.

Ők mindhárman gond nélkül bírták, bírják.

[link]

2018. ápr. 23. 11:27
 3/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat!! :)
2018. ápr. 23. 11:38
 4/13 Alex Fly ***** válasza:
100%
Nem lehet gond. Volt ismerős anno egy hártyavékony Peugeot vázra épített igen könnyű outival nyomta 120 kilósan -és nem csak tükörsima aszfalton...
2018. ápr. 23. 19:49
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Nemcsak hogy nem gáz, sokkal inkább becsülendő, hogy igenis túlsúlyosan is elmegy valaki bringázni.
2018. ápr. 23. 20:27
 6/13 tothp ***** válasza:
100%
Akkor most én. Alig múltam 112... tegnap a hegyekben jártam egy régi SS outival. Gyakran út se volt. A bicaj jobban bírta. De szerintem így is szép voltam, mert a lelkem örült. Ja! Meg a kaptató végén a két sör is jót tett.
2018. ápr. 23. 21:42
 7/13 tothp ***** válasza:
100%
Egyébként viccet félre: egy szigorúan merev vázas vékony gumis trekking tökéletes választás. Szerintem a telót felejtsd el. A mi súlycsoportunkban nincs az a cucc, ami nem drága és jól viselkedik.
2018. ápr. 23. 21:46
 8/13 tothp ***** válasza:
A kerék dologhoz: egy közepes felni is lehet bivaly, ha szakszerűen van fűzve. Régi mavic ma2-es felnim van. Bírja. Sokszor ténykeg csak azon múlik, hogy rendesen össze legyen rakva, és legyen gondos gazdája.
2018. ápr. 23. 22:20
 9/13 Wadmalac ***** válasza:

"Szerintem a telót felejtsd el. A mi súlycsoportunkban nincs az a cucc, ami nem drága és jól viselkedik."

A KTM montim SR telója a 100 mm útból 4 centit esik be max. erősségen, ha kiálok a nyeregből. Pedig az egy tűrhetően izmos mtb teló. A trekkingekre kapható járdaperem-simító 4-5 centis útú telók bizony ilyen testsúllyal bekoppannak hamar.

Felejtős.

2018. ápr. 24. 07:25
 10/13 anonim ***** válasza:
Én is vagyok annyi, és egy 100e-ért vett Mongoose montival tekerek, immár 8 éve. Elkoptattam már rajta mindent, amit lehetett, kivéve a pedálokat, meg a telót. (SR az is) Nem olyan könnyű egy duplafalú 26"-os felnibe nyolcast tenni. De az tény, hogy valszeg jobban koptatom a kerékcsapágyakat, fékbetéteket, nyerget stb., mint egy kisebb súlyú ember. Ez van, ezt kell elcipelni. :) Karban kell tartani a járgányt, és akkor örökélet.
2018. ápr. 24. 12:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!