Kerékpár láncot olajozás elött kell zsírtalanítani?
Van pár módszer,kinek mi a szimpatikusabb.
Én a helyedben puha drótkefével megvakarnám a láncot minden oldalról,aztán fognék egy ecsetet,és jól átsikálnám gázolajjal,és amikor minden mocsok lejött róla úgy hagynám .
Ezt megismételném kb. 3 hetente.
Én nem szoktam olajozni a láncot,mert a gázolaj ad neki kenést szerintem.
Nem kell mindig zsírtalanítani.
Én le szoktam törölgetni alaposan tiszta ronggyal, vagy papírtörlővel. Aztán minden láncszemre egy-egy csepp olaj kivül és belül. Aztán úgyhagyom éjszakára és reggel letörlöm papírtörlővel a felesleges olajat.
Nem szabad kivül olajosnak lennie a láncnak. Amellett, hogy összekeni vele magát az ember, még a koszt is gyűjti.
Meg a túl sok olaj sem jó, mert kiveri magából a lánc, összefröcsköli a környezetét.
Az alaposabb tisztításnál leszedem a láncot, pertóleumban kimosom, megvárom míg megszárad (1 nap), visszarakom és jöhet a kenés olajjal.
Én így szoktam:
- ronggyal áttörlöm a láncot, ezzel leszedem róla a szutyok egy jó részét
- ráfújom az olajat a csapokra, majd párszor átpörgetem a láncot
- újra áttörlöm ronggyal, hogy lejöjjön róla a fölösleges olaj
én nem ajánlom a fújkálást. )főleg wd40 és hasonlókkal nem)
össze-vissza fújod vele a bicajt ott is ahova nem kellene mennie olajnak.
És pazarló is. kb 30%-a hasznosul a kenőanyagnak.
Igen, mindenképpen.
Ha le tudod szedni a láncot, akkor áztasd gázolajban/benzinben, az tényleg jól leszedni. Aztán sikáld meg egy használt fogkefével. Az végigolajozod, vagy lefújod. Ne hallgass a többiekre :D csak csináld úgy, hogy a lánc alsó felét olajozd, de felülről. Így a bicó nem lesz olyan. Nem kell neki egy éjszaka, viszont kell neki egy 20 fordulat. Felesleget letörlöd, kész.
Ha nem lesz szeded le a dzsuvát, akkor csak halkabb lesz az olajozástól, de tartósabb nem lesz tőle.
Mosáshoz jó a gázolaj is.
Csak elég büdös, olyan szagod lesz utána mint egy régi Ikarus busz sofőrnek.
Lánc kenésére nem jó a gázolaj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!