Milyen kerékpárversenyt ajánlotok kezdő versenyzőknek?
A szintemelkedést szerintem egész jól bírom. Két erdei út van igazából amin szoktam a legtöbbet menni, az egyik 6km hosszú 2 darab nagyjából 600-700m hosszú komolyabb emelkedővel; a másik egy 10km hosszú kör fele emelkedő fele lejtő. Ha pl valamikor megyek bringázni megcsinálom az egyiket 2-3-szor. Végére általában azért jól elfáradok. Ezeket tavaly nyár óta csinálom, az idei visszarázódást nemrég kezdtem.
Néha van hogy autóúton megyek, de azokban nem szokott lenni sok emelkedő, ha van is nem meredekek annyira. Ilyenkor körülbelül 30-60km-t szoktam menni, elég változó, hogy mikor mennyit.
Szokott lenni verseny fel a kékesre.
Az a baj, h a monti az ugye bountain bike, magyarul hegyikerékpár. Ezzel versenyek felfelé vannak, álltalában hegyekben, vagy erdei úton, vagy néha aszfalton, de felfelé. A sima bringaversenyen nem montival mennek. Egy montival mész 35el és kiköpöd a tüdödet hosszú távon, az országúti bringával (versenybringa) meg kényelmesen tekerve 40km/h felett vagy. Montival sima utakon nem igazán versenyeznek.
"Az a baj, h a monti az ugye bountain bike, magyarul hegyikerékpár. Ezzel versenyek felfelé vannak, álltalában hegyekben, vagy erdei úton, vagy néha aszfalton, de felfelé. A sima bringaversenyen nem montival mennek. Egy montival mész 35el és kiköpöd a tüdödet hosszú távon, az országúti bringával (versenybringa) meg kényelmesen tekerve 40km/h felett vagy. Montival sima utakon nem igazán versenyeznek."
És én nem is országúton akarok versenyezni, hanem én valami maraton vagy XC jellegű (kör)versenyre gondoltam. 90%-ban erdőben szoktam tekerni ahogy azt írtam is. Mellesleg szerintem egy montistol sem kell messze alljon az orszagut. Jol lehet vele a hosszutavu eronletedet fejleszteni. Szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!