1x lánctányéros setup működik, megéri?
29" Scott crosscountry(XC) bringám van 3x10 hajtással, hátul 11-36 fogas. Megtetszett ez az elöl egy dolog, és a véleményeteket szeretném kérni arról, hogy az első fogaskerék szettet megérné-e/érdemes-e lecserélni egy 30 vagy 32 fogas lánctányérra? Elég lesz-e így a 36 fogas a nagy emelkedőkre, vagy e mellé vegyek még egy 11-42-es kasszettet (vagy csak egy 42-es fogaskereket)?
Elöl 1 lánctányérral nem fog leugrani a lánc például hátratekerésnél?
(Elsősorban tapasztalattal rendelkezők véleményét kérném)
Elöl ún. "narrow-wide" lánctányért szokás alkalmazni, úgy nem fog ugrálni a lánc, a széles fogak megtartják.
Amúgy pedig nevetséges lehúzás, ahova a váltórendszerekkel viszik a népeket. Hajtottam 1x11-es fully-t, sajnos a konstrukció miatt lehetetlen volt 2 tányérral dolgozni, nem fért el a váltó. Én erőnlétet, utána egy 2x10-es rendszert javasolnék.
Nem mellesleg a meredek (ami egyéni ízlés kérdése) mászáshoz a 36 kevés lesz egy tfh. 32-es első tányérral. Főleg 29-es kerékkel, amit meg kell forgatni izomból, hogy elindulj.
Mindezek mellett szépen csináld meg a matekházidat, a jelenlegi tapasztalataid és áttételeid alapján. Hátha segít egy kalkulátor: [link]
#1: Értem, köszönöm 😊
#2: Igen, a narrow-wide ismerősen hangzik. És köszi a kalkulátort!
Mentek a zöld kezek :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!