Mennyi volt a max. Sebességed?
Egy rossz schwin-csepel vagy 30éves összecsukható 20"-os kemping biciklivel egy nagyobb táskával hátul egy szlovén lejtőn kereken 60-at mentem........a halálfélelem nem elég találó kifejezés az élményre.......
Egy horvát túrán ugyanúgy lejtőn egy montival 3hetre valo tura cuccal agyig felpakolva 67...........azt hittem felszáll a bicikli....
29"-es montival mentem egyszer 60-al, és azt vettem észre, hogy nem tudok kanyarodni, pedig kellett volna.:)
Azóta max 40-45-ig hagyom elszaladni a lovacskát.:)
Ha jól emlékszem, 92 egész valami km/h.
Országútival, versenyen, lejtőn.
És miközben a sebességmérőt bámultam, rámelőztek, saccperkábé 10-15 km/h-val gyorsabban.
Szóval ez sem éppen a felső határ. :D
Sima úton 44Km/h,
hídról lefelé 55Km/h.
Ez egy 21 sebességes 26'-os MTB kerékpár volt. (2002)
#6 Az már sebesség, gratulálok. A +100 nekem eddig elérhetetlennek tünt, de akkor ezek szerint nem az.
Az én max. sebességem 74 km/h volt 26'-os montival lejtőn. De sokszor még a 70 km/h-t is nehéz elérnem, a bátorságom meg van hozzá, de a legnehezebb fokozatban, magas pedáll fordulatnál sincs már húzás, pedig elől jó nagy fogaskerék van. :D
Versenyhelyzet kicsit más, mint a hobbibringázás. Olyankor bevállalósabb az ember. 60 fölött már azért kényelmetlen érzés.
Egyébként ehhez a tempóhoz állatira tudni kell bízni a bringa műszaki állapotában, nem utolsósorban a fékekében.
Ilyenkor egy első defekt is életveszélyes.
Sokéves, sokszor tízezer kilométeres rutin nélkül nem ajánlom senkinek.
És a minimum a bukó, bár ilyenkor az is édeskevés lehet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!