Tudnátok ajánlani jó minőségű termo kulacsot kerékpározáshoz?
Eddig nem sikerült olyat vennem, ami tényleg működik, és tartaná a hideget vagy a meleget.
Olvasgattam véleményeket is, talán az Elite Deboyo, ami nem átverés, de elég húzós az ára és 500 ml térfogat a nyári melegben nem valami sok.
Gondoltam még a vadászoknak készített termoszokra, de ezek nem biztos, hogy passzolnak a kulacstartóba.
Teljesen tanácstalan vagyok.
Köszönöm a segítséget előre is!
Ebben teljesen igazad van, közben gondolkoztam, hogy macerás lesz mindig a hátizsákot levenni, termoszt kicsavarni, visszazárni, hátizsák bezippzároz, felvesz...
Viszont ezt a Camelback dolgot nem ismerem, próbáltam utánanézni, le tudnád ezt írni?
Ismét #2 vagyok. A camelback lényege, hogy van egy műanyag tartályod (mint az infúziós, vagy katéteres zacsi), általában 1-3 liter közti űrmértékkel. Van hozzá egy csöved, a végén meg egy membrános szopóka. Házilag is lehet készíteni, de őszintén szólva 2-3e Ft-tól indulva már elfogadhatókat lehet szerezni, legalábbis kezdésnek megfelel.
Ezt hátizsákba teszed, aminek legyen kivezető furata (itt egy kisujj vastag csövet kell kivezetni, szóval a zippzáron keresztüli megoldás nem a legjobb) erre a célra. Létezik tisztán camelback (itt kvázi más cucc nem fér a tatyóba) vagy túrahátizsák 10-20-xx liter kapacitással, ahol az egyik ilyen zsebbe lehet a vizeszacsit betenni.
A cső átfut a vállad felett, a hátizsákon pedig van egy csiptető, amivel mellmagasságban rögzül. Amikor szomjas vagy, valahol a melled előtt fityegő csövet elkapod, kibiztosítod, aztán szívószálazol. Végeztál, visszapattintod, elengeded, pá.
Ha kellő hosszúságú a cső (túl hosszút én visszavágnám a helyedben), akkor tök kényelmes. Újratöltés macerás, mert kifűzni> kipakolni> feltölteni> (törölgetni> )visszatenni> visszafűzni, azért nem 1 perc. Továbbá tisztán tartani sem egyszerű, használni is ügyesen kell, külön praktikák vannak ezekre. (Ezt majd akkor kell kérdezned, ha megvetted, addig ne fáradj)
Ha ráér neked és/vagy elmerülnél a témában, esetleg privizz, ha lesz egy kis időm válaszolok rá. Ha magad akarsz izzadni, akkor elsőnek javaslom, nézz be egy Dekába, ott találsz olyanokat, mint pl. a "Scudo" és megnézheted, mi-hogy megy ezeken.
Köszönöm a nagyon részletes választ! Így már teljesen érthető a dolog! Eddig ilyenről nem is hallottam, érdekes megoldás, azt meg kell hagyni.
Még egyszer nagyon szépen köszönöm!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!