Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Miért lett hamar nyolcas a...

Miért lett hamar nyolcas a felniben?

Figyelt kérdés

Nyáron a szervizben új hátsó felnit raktak fel, mert az előző elég egyenetlen volt már, és majdnem 10 éves.

a szerelő szerint a fékpofa elkoptatta, azért ilyen. viszont az új felniben 1 hét alatt 8as lett. a fékpofák újak, elvileg semmi gond nincs velük.

kicsit nehéz így hajtani, de ezen kívül nem tudom, hogy lehet-e vmi probléma ebből.

2017. nov. 8. 14:27
 1/8 anonim ***** válasza:
Vagy kilazultak a küllők, vagy gyenge a kerék a súlyodhoz/használathoz. Nem mentél neki padkának, hasonlóknak? Csálé kerékhez nem lehet beállítani a féket, előbb szedesd ki a nyolcast!
2017. nov. 8. 14:41
 2/8 anonim ***** válasza:

ennyi idő alatt nem lazulhatnak ki a küllők... még akkor sem ha 1 hétig éjjel nappal tekersz szántóföldeken keresztül...

vagy nem lettek rendesen meghúzva vagy túl sok súlyt kapott

kétlem, hogy padkázott volna, akkor az első kapja a nagyobb ütést

2017. nov. 8. 16:34
 3/8 A kérdező kommentje:

csak 60 kg vagyok, nem hinném, h a súlyom.

padkának nem mentem neki.

2017. nov. 8. 17:43
 4/8 anonim ***** válasza:

Akkor egyszerűen hanyag módon fűzték össze a kereket...

sajna nekem sem volt sok jó tapasztalatom a szervizekkel, így inkább évek alatt kitanultam és megvettem minden szükséges szerszámot és magamnak csinálom a bringám minden porcikáját...

2017. nov. 8. 17:56
 5/8 Alex Fly ***** válasza:
100%
Vagy egyszerűen arról van szób hogy egy új kerék az első pár(száz) kilométeren még "bejáratódik", a terhelés alatt a fűzés után bennbenne maradt feszültségek kiegyenlítődnekb a küllők mocorognak, amíg a végleges helyükre kerülnek és ez deformálta el a kereket. Ezért szokás egy-két hónahónap ill. párszáz kilométer után visszavinni a műhelybe utánhúzásra...
2017. nov. 8. 20:50
 6/8 anonim ***** válasza:

Mind a 28 vagy 32 vagy hány küllős a kerék elmocorgott? :D

azért az elég sok lenne :)

esetleg túl lett húzva pár darab és valóban pár darab meg kilazult... másra nem tudok gondolni

2017. nov. 9. 12:26
 7/8 Alex Fly ***** válasza:
100%

Persze. Minden küllő keresi a helyét. Amikor elkészül a kerék szépen ki van centrírozva, meghúzva a küllőkb stb.

Aztán bekerül egy kerékpárba, ráül egy X kilós rider... Menet közben aztán kap még dinamikus terhelést, minden fordulatnfordulatnál megfeszül/meglazul, befészkeli magát a kerékagyba és a felnibe, a kereszteknél felfexik a másik küllőn stb.

Ezt eljátssza minden egyes küllő...

Kell jó pár kilométer, mire mindegyik megtalálja a végleges helyét.

2017. nov. 9. 14:16
 8/8 Wadmalac ***** válasza:
100%

Alex Fly-nál a pont. Friss fűzés és centrírozás után mondjuk 1 heti használat után kell egy második centrírozás, addigra a küllők megkeresik a végleges helyüket, kijönnek a benneragadt feszességi egyenetlenségek.

Ez a második felfeszítés produkál csak időtálló kerékmerevséget.

Hozzátenném, normális kerékpárboltban, szervizben szoktak is szólni frissen fűzött keréknél, hogy kb. egy hét múlva hozd vissza még egy centrírre.

2017. nov. 10. 08:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!