Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Van-e lényeges különbség...

Van-e lényeges különbség működésben egy olcsó kategóriás (100-150 ezres) hegyi bicikli vagy egy 200-300 ezer Ft fölötti között?

Figyelt kérdés
Átlagos felhasználásra gondolok, aszfalt/erdei út/hegymenet, de semmi durvulás, ugratás stb. Ha van különbség, mi lesz az?
2017. okt. 26. 13:54
 1/4 szlory ***** válasza:

2-300 felett már normális (nem profi, NORMÁLIS) alkatrészeket tesznek fel és akár a vázgeometria és -szerkezet is egy lépcsővel átgondoltabb tud lenni. A kerekek, teló (direkt nem többesszám) hajtás tekintetében semmi cicoma, még mindig az alapok jellemzők, de átlagosnak megfelelően.

Ezzel szemben 100-150ből a legalapabb cuccok jönnek ki napjaink kínálatában. Jellemzően egy nehéz, ügyetlen rugós teló, a legegyszerűbb kerék és fékrendszer, a többi alkatrész is magában hordozza a nyűg kockázatát - elállítódó váltók, levegősödő fékek, nagyobb össztömeg, stb-stb.

Bevallom, én 100-150ért nem vennék újat, de még 200ért sem igazán. 300 felett igen, mert azok már olyat adhatnak, amivel használtban nem szívesen kockáztatnál (pl. összteló, pl. karbon, pl. XT/R vagy X0, stb), de 100-300 között használt kerékpárból jókat lehet fogni. Pl. 26-os Speci S-Works karbon össztelós, Fox-szal, garanciával 250ért? Aki itt a 26-oson nyafog, az még egyszer megnézheti az árcímkét. :) Nos, ezt tudom elmondani a kérdésedre.

2017. okt. 26. 14:12
 2/4 anonim válasza:
Nekem használt bicajom van .Imádom , használtan 100e-ft-ba került , újonnan mag a 3-szorosa, szerintem nézz ki valami drága bicót és keresd meg használtan, sokkal olcsóbb lesz!
2017. okt. 26. 18:40
 3/4 Wadmalac ***** válasza:

-Alkatrészek terhelhetősége

-Alkatrészek működési minősége

-Alkatrészek élettartama

Ami kevésbé számít:

-Márkajel

-Súly

2017. okt. 27. 10:17
 4/4 anonim ***** válasza:

Ha csak ilyen tingli-tangli bicajozásra hasznàlja az ember akkor igazán érezhető különbségek nem fognak jelentkezni.

Persze itt irhatnám amit a többiek,de jómagam egy igen alap (auchan-os tuning bringàval indultam versenyen) végülis nem a bringán mullot,hogy nem nyertem :)

Utána 100ezerért vettem bringát...azzal sem nyertem.

Ahogy a 300+ezressel sem...

Na de a lényeg,az alaktrészek tartossága,lesz feltünő,illetve a csere alaktészek ára. A felhasználásod stilusa,miatt igazi hűha különbség max.kényelemben lesz. Azaz könyebb pontosabb váltás,bizonyos estekben könyebb hajtás,kicsit jobb fékhatás hosszú távon.(a fékhatás nem tud 2x jobb lenni,mint mondjuk 1motor teljesitménye) jobb teló(k) .

2017. okt. 29. 22:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!