Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Most akkor lehet bele tenni...

Pr0fi kérdése:

Most akkor lehet bele tenni vagy nem?

Figyelt kérdés
Nemrég vettem egy német kerékpárt. De a villába nem volt teleszkóp. Gondoltam hogy majd elviszem valami szerelőhöz, majd ő tesz bele. De azt mondta hogy, mivel német kerékpár, nem tud bele tenni teleszkópot, még más villát se, mert nem tudna ilyet szerezni.(azt hiszem RST OMNI 156e, de nembiztos). Én úgytudtam hogy 2 fajta villa van. Menetes és menet nélküli. Vagy tévedek? Előre is köszi. :DD
2017. okt. 15. 18:36
 1/5 anonim ***** válasza:
A vázban lévő csapágyméretet kell megállapítanod, akkor már lehet választani villát.
2017. okt. 15. 20:17
 2/5 kiitos ***** válasza:
lehet.
2017. okt. 15. 21:18
 3/5 tothp ***** válasza:

Sima 26"-os kerék megy bele. az nem lehet gond.

A villanyak is szabványos: csak ki kell választani a magfelelőt. Menj másik szerelőhöz. Ez vagy nem ért hozzá, vagy csak nem hajlandó foglalkozni veled.

2017. okt. 16. 01:49
 4/5 anonim ***** válasza:
Válts szerelőt/boltot
2017. okt. 17. 17:52
 5/5 szlory ***** válasza:
Na, azért vannak a régi bringákkal furcsaságok. Persze a szerelő magyarázata sántít. A lényeg, hogy merev, menetes villák esetén volt pár érdekes méret. Mondjuk nem a német, hanem a francia fronton. De őket leszámítva, általánosan elterjedt a 22.2mm átmérő, ami 1 col alatt van. Még 1.0 colos nyakú teleszkópot szerezni sem egyszerű, de tudtommal 22.2eset nem is gyártottak. A 28.6 (1 1/8 col) a leggyakoribb a telóknál. És volt még az 1 1/4 colos is, ami a régi extra-oversize (nem tapered volt, hanem fullban ekkora), de azt terepgépeknél használták, nem hiszem, hogy ilyet vettél. :)
2017. okt. 18. 11:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!