Hollandiában mért drágák a biciklik?
Hollandiában mindenki ronda, elhasználtnak kinéző és értéktelennek tűnő biciklikkel jár. Olyanokkal amit Magyarországon nem nagyon lehet látni, maximum kis falukban a kocsmák előtt...
Most költöztem ide és 60 ezer forintért vettem meg a bringámat, amiért már egész jót lehet kapni Magyarországon, ha nincsenek nagy vágyaid.
Ez egy nagyon régi, helyenként rozsdás, fura kattogó hangokat kiadó, olyan bicikli amit Magyarországon vagy kidobnál vagy ingyen oda adnál valakinek, de ez nem valószínű, mert nem lenne rá jelentkező.
Meg is kérdeztem egy itteni haveromat, hogy nem-e vertek át, mert nem beszélet a Hollandot.... és nem... Itt ez teljesen normális, még talán olcsóbban is megúsztam...
Nem az a kérdésem, hogy mért járnak ilyen rozoga biciklikkel... tudom az okokat, de az árakat nem értem.
Az új biciklik, amik már egész jól néznek ki kb 1000 eurónál indulnak, de ezek csak lassú utcai közlekedésre alkalmas bringát, nem az országúti vagy hegyi csodák :D
Ezt meg is válaszoltad:
"Az új biciklik, amik már egész jól néznek ki kb 1000 eurónál indulnak"
Ha újat 1000 euróért tudsz venni, akkor a régi, de használhatóért 200 euró már nem is tűnik túlzásnak.
Drágák? Már 15ezerért is simán kapsz egy teljesen átlagosat..
Hogy miért igénytelenek rá? Mert úgyis ellopják. Hollandiában az egy főre jutó biciklik száma másfél fölött van, vagyis két emberre három bicikli jut.
Olvastam egyszer egy történetet egy holland fórumon, hogy a srácnak ellopták a biciklijét és pár héttel később látta, ahogy egy másik ember biciklizik az ő bicójával. Rákiáltott, hogy "hé sggfej, az az én biciklim", mire az illető leugrott a járgányról és elfutott... mikor a srác jobban megnézte a biciklit, kiderült, hogy nem is az övé volt, csak hasonló... állítása szerint azóta nem is vesz biciklit, csak ha szüksége van rá, rákiált egy biciklisre, és az esetek többségében az illető visszaadja neki azt, ami nem is az övé. Mert mindenki lopja mindenkitől.:D
Akkor meg minek vegyenek jóféle bicikliket?
Ráadásul az ország legmélyebb és legmagasabb pontja között összesen 400 méter van, szóval pl váltós biciklit teljesen fölösleges venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!