Hogy pumpáljak fel x-fact kilimanjaro biciklit?
Véleményem szerint pumpával, bár néhányan szokták próbálni szájjal is, mint a matracot. :D
Szóval. Mindegy, milyen biciklid van, az már annál fontosabb, hogy milyen szelep van a belsőjén. Mostanában a legelterjedtebb az autószelepes. Azt bármelyik benzinkúton felfújod, vagy szinte minden autóban illik lenni lábpumpának, azzal is.
Ha netán már Presta szelepes (ez látványosan, 2mm-rel vékonyabb, mint az autó/motor gumik szelepe), akkor kell hozzá szelep átalakító (bringaboltból) vagy bicajos pumpa, aminek szokott lenni ilyen vékony szelepre való csatlakozója is. Van a szelepen egy kis fej, azt eltekered koppig, akkor T formája lesz, ha ujjal benyomod, ereszti a levegőt. Ebben az állásban felpumpálod, utána visszaszorítod azt a kis fejet, ellenkező irányba csavarva. És kész.
#1 vagyok. Ezek szerint akkor "Presta" fejes, azaz csavaros. Az csak akkor engedhet ki levegőt, ha befelé nyomod. A megoldás ez esetben az, hogy csavard nyomás nélkül, a menet majd ráhúzza magát, kifújás nélkül.
Nem ördöngösség, de ha ezek után sem megy, akkor valami brutálgagyi szelep lehet, mert nekem több tucatnál működött és elméleti síkon szintén "csak" ennyi a szükséges tudás hozzá. :(
Én most nézegettem képeket erről a lóról, én mindegyiken autószelepet láttam.
Tényleg presta lehet?
Kedves kérdező, így néz ki a szelep?
Ha ilyen, csak a legfelső recés tagot kell kitekerni pumpáláshoz, nem a teljes krómszínű részt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!