Mi lehet a baja a tárcsafékemnek? Hogy nem fog? (többi lent)
(Mechanikus)
Régebben fogott, ha meghúztam, azonnal megállt a kerék.
Aztán elvittem szerelőhöz, az azt mondja nem csinált rajta semmit, de azóta nem fog.
Úgy értem ha teljes erőmből is ráhúzok, állva eltudok vele sétálni, szinte nincs fékhatás, pedig a fékpofa rámar a tárcsára erősen.
Esetleg mitől lehet, hogy mégis kicsúszik? Olaj mehetett rá?
Ha igen, azt mivel lehetne leszedni?
Ilyen esetben (bár fura, ha nincs hangja) bizony zsír. Ha az erőhatás megmaradt és mégis kicsúszik a betétek közül, egyedül ilyen szituban szokott előfordulni.
Hogy miként került rá, másik sztori, hadd ne kelljen. Lehet baleset is, akár figyelmetlenségből, azaz nem is tudja, a jószándék megvolt, csak kétbalkéz. Vagy akár te mentél vele haza esőben és a latyakból fröccsent rá (ez nyilván manapság kevésbé reális).
Leszedni? Semmivel. Olvasd csak el pár napja, miket válaszoltunk a "WD40 ment a tárcsára" srácnak.
Ha van otthon Brigéciol, áztasd be, hátha. De szerintem kuka, mehetsz venni fékbetétet, előbb-utóbb úgyis kelleni fog. (Mindig tarts otthon 1 párt, tartalékosnak, hogy legyen készleten a megfelelőből, ugyanis előfordulnak beszállítói hiányok)
+ nem árt valami olajmentesítővel átmosni a tárcsát, mielőtt rárakod az új betétet.
De machánál akár bowden nyúlás is lehet a problem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!