Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mi lehet a baja a tárcsafékemn...

Mi lehet a baja a tárcsafékemnek? Hogy nem fog? (többi lent)

Figyelt kérdés

(Mechanikus)

Régebben fogott, ha meghúztam, azonnal megállt a kerék.

Aztán elvittem szerelőhöz, az azt mondja nem csinált rajta semmit, de azóta nem fog.

Úgy értem ha teljes erőmből is ráhúzok, állva eltudok vele sétálni, szinte nincs fékhatás, pedig a fékpofa rámar a tárcsára erősen.

Esetleg mitől lehet, hogy mégis kicsúszik? Olaj mehetett rá?

Ha igen, azt mivel lehetne leszedni?

2017. aug. 10. 08:37
 1/3 szlory ***** válasza:

Ilyen esetben (bár fura, ha nincs hangja) bizony zsír. Ha az erőhatás megmaradt és mégis kicsúszik a betétek közül, egyedül ilyen szituban szokott előfordulni.

Hogy miként került rá, másik sztori, hadd ne kelljen. Lehet baleset is, akár figyelmetlenségből, azaz nem is tudja, a jószándék megvolt, csak kétbalkéz. Vagy akár te mentél vele haza esőben és a latyakból fröccsent rá (ez nyilván manapság kevésbé reális).

Leszedni? Semmivel. Olvasd csak el pár napja, miket válaszoltunk a "WD40 ment a tárcsára" srácnak.

Ha van otthon Brigéciol, áztasd be, hátha. De szerintem kuka, mehetsz venni fékbetétet, előbb-utóbb úgyis kelleni fog. (Mindig tarts otthon 1 párt, tartalékosnak, hogy legyen készleten a megfelelőből, ugyanis előfordulnak beszállítói hiányok)

2017. aug. 10. 08:45
 2/3 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a választ
2017. aug. 10. 08:57
 3/3 anonim ***** válasza:

+ nem árt valami olajmentesítővel átmosni a tárcsát, mielőtt rárakod az új betétet.

De machánál akár bowden nyúlás is lehet a problem.

2017. aug. 10. 10:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!