Persze. A trükkök kivitelezésére és az abból keletkező fizikai behatások viselésére egy vaskos szélességű abroncs felelhet meg. Keskenyet nem tudsz és nem is akarhatsz rátenni BMX felnire.
Mint ahogy MTB-n sem látsz keskeny túragumit - kivéve, aki nem hegyi kerékpárnak használja a hegyikerékpárját.
2017. aug. 9. 13:40
2/6 A kérdező kommentje:
Nem az átlagos BMX kerék vastagságára gondoltam, hanem az úgynevezett "fat tires"-ra, ami a normál BMX keréknél jóval szélesebb, kb olyan széles mint egy robogó kereke.
bmx-en még nem láttam ilyet, meg nem is bmx-ezek szóval nem tudom elképzelni mire jó. gondolom valami speckó használatra. a fat bike-okról tudok, amiknek ilyen széles gumija van, azokat homokra és hóra találták ki.
2017. aug. 9. 22:02
4/6 Alex Fly válasza:
Kapásból két eset jut eszembe, amikor hasznos lehet. Trükköknél pl egy ugrás után a ballonos gumi úgy viselkedik, mintha egy összteleszkópos géped lenne, azaz némi csillapító hatása van. Terepen pedig az ilyen ballonos gumikkal extrém alacsony nyomással is mehetsz, ami jót tesz a tapadásnak.
2017. aug. 10. 00:49
5/6 szlory válasza:
1-es vagyok. Ja hogy fat bmx? Nem, ezzel nem lehet trükközni, kőnehéz és mint látod, a fék sem rotoros. Ez inkább divatmajmóci lesz. Mármint a bmx méretéből fakadóan trükkgép, illetve cross szakágban teperő versenygép. Node a fatbike is váltóval bír, hogy ezeket a traktorgumikat meg tudd forgatni értelmesen. A bmx esetében ilyen nincs fent, ergo ez az én szememben már kimeríti a mentális erőszak fogalmát. Viszont 10 évesnek jó fatbike. :D
2017. aug. 10. 08:41
6/6 szlory válasza:
1-es vagyok, még mindig, még egyszer. :D
Nna, feltételezéseimnek gyarló módon válasz után tettem meg az ellenőrzését. Hát íme: [link]
Egyszóval a fatbike ihlette, és "állítólag" remekül lehet crossra használni, olyan terepeken csörtetsz keresztül, ahol eddig nem tudtál. Ha mindent megvettem, amit szerettem volna, majd veszek ilyet. Addig átadom ezt a nemes lehetőséget másoknak. :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!