Hol lehet biciklire gumit venni?
Kerékpárüzletben próbáltad már?
Valószínűleg nagyobb eséllyel kapsz ott, mint egy Nemzeti Dohányboltban...
Hány évre akarsz gumit?
Mert 2 év után már az is rideg, repedezős, csúszós, szövetszakadt, szőrös, ami még nincs elkopva.
Amúgy ja, bringabolt, hol máshol?
Ahogy a mondás járja, "aranyat Klapkától, bringagumit meg a gumistól vagy bringaboltostól." :D
Máshol is vehetsz, de ott jellemzően sem választékban, sem minőségben nem találsz versenyképes kínálatot.
Gumit nem igazán tartósság (időben) alapján választunk. Tartósságot maximum a kopásállóság tekintetében fogalmazunk meg. Emellett olyan tényezők alapján, mint pl. várható út-/terepviszonyok, defekttűrés, gördülési ellenállás, tapadás, kényelem, ár.
Egy gumit nem terveznek évekre.
Mondjuk 3évet akkor birnak ha baromi kemény az anyaguk de akkor viszont cserébe csúsznak.
Illetve csak és kizárolag betonon használhatóak,lehetőleg farolás nélkül.
Bringa boltban probálkoztál?
ja és ne a legdrágabbat vedd,nem csak azért mert neked az teljesen feleseleges,hanem azet mert azok 1évet sem birnak. Talán 0,5szezont,ha ovatosan küldöd.
2-3 éve nagy divat lett bicajozni, ezért egyre nagyobb a lehúzás.. fogyasztói társadalom van! Milyen árkategória volt? Márka? Mekkora méret?
CST Salvo-t próbáltad? Munkába gurulni, túrázni tökéletes! Szintetikus keverék, ezért nem hullik szét olyan könnyen. Sw..be márka szokott repedezni, Conti..al inkább elkopik.. nincs már olyan békebeli gumi, mint régen! :(
Akkor rossz bicikliboltba jársz, ha ott is sz*rokat kapsz. Kenda vagy CST nálam a legalja, amibe érdemes feccolni. De napi szinten használok Schwalbe és Conti külsőket, erősen felső kategóriásat. Nnamost Schwalbe, 1 év után még bőven tart, Conti dettó. Én azt tanácsolom, hogy a megfelelően megválasztott gumi legalább 5e/db árban számolandó. Az alatt muszályból. De több a hulladék mint régen, ezt nagyon igaznak találom.
A lánc meg attól is, hogy az egysebességesek helyett már többsebességesek vannak, azokat a rendszer is jobban nyűvi, az egysebességeseket pedig utángyártják nevenincs dzsunkákon. (Adjunk hálát pl. a fixiseknek, akik miatt újra van jó minőségű egysebességes lánc kínálat is)
CST Salvo-ról valóban sok jót hallottam én is, valamint korábban a CST Carporal-lal tekertem városi bringán egész boldogan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!