Ez könnyedén megvalósítható?
Kellene nekem egy gyors kerékpár.De a láncváltótól idegenkedem.Van egy Csepel Landrider 3 sebességes nexus agyváltóval szerelt biciklim.Ezért arra gondoltam ,hogy vennék egy ilyen biciklit és áttenném rá a váltót.
Vagy váltóstól a hátsó kereket.A csepelen elől 41 fog van hátul 19(ezt lecserélném a 16 -osra). A másikon elől 46.
Így lenne egy könnyebb, gyorsabb biciklim.
Ez így megvalósítható?
Átfűzetni drága mulatság ilyen alkatrészek mellett. HA legalább a felni értékes/prémium lenne, mondanám, hogy csináld.
Így inkább azt, hogy tetesd át a kereket, ha az is 28-as (úgy látom, az).
Feltehetőleg a bowdenezés elvezetése és annak jelenlegi hossza lesz a szívató tényező a munkálatok során. De kivitelezhető, az fix, maximum nem lesz a leg-esztétikusabb.
Mellesleg: később még lehet bajod a 3 sebességgel, mert lehet, kevésnek fogod találni a jövőben. ;)
Elgondolkodtam, mitől is lenne az a Kellys ugyanolyan gurigákkal gyorsabb, mint a Landridered.
Melyik van, az ejtett vázas, vagy a "férfi" vázas?
Mert ha az ejtett, akkor vázmerevség miatt talán van értelme váltani a Kellysre, de amúgy meg ha a Landridert lecsupaszítod, megkapod majdnem ugyanazt a lovat, esetleg kicsit nehezebb kivitelben.
Én azt mondanám, ha már mndenképpen a látható Kellys a célod geometriára, akkor CSAK a vázat vedd meg és pakold át bele a Landrider alkatrészeit. Ha szervizzel csináltatod, is olcsóbb, mint komplett bringát venni.
# 3
A férfi vázas van.
Mondjuk lehet hülyeség lenne kidobni 150 ezer forintot erre.
Egyszerűbb és olcsóbb lenne lecserélni a lánckerekeket.
Például.
Negatív mintás semi-slick gumik, 23 mm szélességben, 8-9 baros és máris szállni fog az a bringa.
Érdemes kísérletezni az ülés-kormány-pedál háromszög geometriájával (ülés pozíció előre-hátra, kormánymagasság, stucni hossza), megpróbálni esetleg hosszabb hajtókart, mint írtad, más áttételt. Fölös súlyoktól megszabadítani a lovat, a linkelt Kellys mintájára.
Amúgy hamar rá fogsz jönni, hogy kevés a három sebesség.
Egy 7-es agyváltó már elég jól lefedezné a lényeget.
# 5
Dolgozni járok vele.Ezért sárvédő csomagtartó kell rá.
Az út kb.34-35 km.Ezt másfél óra alatt teszem meg.Ha jobban tekerek akkor tudok faragni 10-15 percet a menetidőből.Ennél gyorsabban nem megy ezzel a biciklivel a jelenlegi formájában.Az utazás elvesz napi 3 órát.Ebből szeretnék faragni.Ha nem lennék időhöz kötve,akkor jó lenne ahogy van.
Az a Kellys nem rendelkezik semmi olyan tulajdonsággal, amitől gyorsabb lenne.
A mostaniba tegyél jobb gurigákat, országútisabb gumikkal, megfelelő áttételt, jól belőtt üléspozíciót, kormány-ülés távolságot és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!