Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Milyet és mennyiért vegyek...

Milyet és mennyiért vegyek bringát?

Figyelt kérdés

Szeretnék venni egy biciklit, használtra gondoltam. Napi 25-30 km-t tekernék munkába. Nekem jó lenne egy sima kicsit rozsdás, kicsit kopott vékonykerekű, mint amilyenekkel a pesti hipszterek rohangálnak. Nem nagyon értek a biciklikhez, de kb 15 évig napi szinten tekertem 40 km-t egy kínai sz*ral.

Árban max 40-ig mennék el, tényleg nem nagyok az igényeim csak ne essen szét, és gyorsan lehessen vele menni :)

Köszönöm a válaszokat!

2017. júl. 3. 12:45
 1/7 szlory ***** válasza:

Ez mindig meredek kérdés. Pl. kihagytad, hogy mennyire dimbes/dombos az út, mennyire kátyús, egész évben vagy kvázi csak nyáron.

Giant/Cube/akármi_neves trekkingeket kapsz ennyiért használtan, kétes műszaki állapottal, de jó alapnak. 28-as kerék, merev villa, 48-as lánctányér elöl, V-fék, duplafalú (jobbára szegecselt) felni az ismérve. Ezek 12-14 kiló felé nem mennek, szóval könnyű megmozgatni, a trekkingek viszonylag kényelmesek (főleg ha nem alu, hanem "cromo", pl. Tange vagy TruTemper), lehet rájuk sárvédőt, csomagtartót is tenni, általában kellemes felszereltségűek és sok van belőlük használtan. 30-40 között szoktak kezdődni, vagy akár bőven afelett is találsz persze. Ha Shimano alkatrészei vannak, nézegesd meg őket, hogy legalább ilyen feliratok legyenek rajta: Altus/Alivio/Deore. Hajtóművön, váltókon, váltókarokon, fékkarokon. Ha kipróbálod és rendben van, akkor jó lesz.

Arra azért vigyázz, hogy használtan esélyes: elhajlott váz, repedés, elhajlott villa, átmatricázott noname. Szóval csak ügyesen.

2017. júl. 3. 13:06
 2/7 szlory ***** válasza:

Ha régi Shimano cuccok, akkor láthatsz ilyet is és elfogadhatók: Exage 300-400-500 EX, STX RC (nem sima STX).

Kerékagyakat is csekkold ez ügyben! Egy használt bringa átnézése, laikusnak végképp lutri, teszem hozzá, nézz rá youtube-on a kerékpárguru srác oldalára, van videója hasnált bicaj átnézésről, neked kifejezetten ajánlom azt is a projekt előtt.

2017. júl. 3. 13:08
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Abszolút betonon mennék vele, Újbuda központjától a Kökiig kb ha ez mond valakinek valamit :) Uh köszi mindenképpen utánanézek ezeknek a videóknak.

2017. júl. 3. 13:29
 4/7 anonim válasza:
2017. júl. 3. 14:25
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszi de (100% saját hülyeségből) mindenképpen ilyen retro valamit szeretnék :)

pl ezt találtam: [link]

2017. júl. 3. 14:46
 6/7 szlory ***** válasza:

A linkelt Favorit láthatólag jó állapotnak örvend, ránézésre 180 centi felettieknek való. 20-30e között reális, ha mindene rendben van, nem csapágyas a kerék vagy hajtómű nem lötyög. Tudsz ennyiért lőni Raleigh (az angol "Csepel") kommersz modelleket, Csepel Sas, néha egy-egy Peugeot vagy Bianchi, Motobecane még többször előfordul, stb..

Régi versenyekről: a koskormányt azért szokni kell (vagy cserélni), a féktestek esetén két forgáspontos illendő a városba, hogy meg is tudj állni, továbbá kényelmesebb tud lenni a kormányszárra felvezetett váltókar (alsócső helyett).

Hasonló árban, ha a "retro look" is elég, azaz nem kell korhű alkatrész-szett, javaslom megtekinteni ezt: [link]

Meg itt is szétnézhetsz gépért vagy alkatrészért: [link]

2017. júl. 3. 15:53
 7/7 A kérdező kommentje:

Végül ezt vettem meg:

[link]

Laikusként nem találtam hibát benne (bár van kicsi műszaki érzékem, mérnökként dolgozom, ettől még fingom nincs a bicókhoz) nem hegyesek a fogaskerekek, váltó vált, nem recseg ropog. Kicsit rozsdás, és a féket be kell állítani.

Amin kicsit megijedtem, hogy forognak az első fogaskerekek miközben nem tekerem a bicót :) Erről tudtok valami infót? Gondolom azért van hogy tekerés nélkül is lehessen váltani. Remélem ez nem valami egzotikus, könnyen tönkremehető dolog, mert akkor ráfaragtam :)

2017. júl. 4. 19:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!