Most ha elkezdek sokat kerékpározni, tényleg nem fog
felállni később?
Figyelt kérdés
Eléggé agyfsznak hangzik, de gondolom mégis megkérdezem. Már vettem prosztatavédős nyerget is, meg minden, de nem hagy nyugodni a kérdés. Naponta, kétnaponta tekerek 20-60 km közötti távokat, nem egy versenymennyiség, de a lényeg, hogy lehet-e ettől ténylegesen valami gondom? Eddig pont az ellenkezőjét érzem.
Mèg mindig elhiszi ezt valaki? Màr rég meg lett mondva hogy nem igaz, de valaki mindig megkérdezi. Hihetetlen.
2017. máj. 12. 06:26
2/9 anonim válasza:
Egyszerű... ha érzed, hogy zsibbad a szerszám, akkor nyomja a prosztatád a nyereg és nem kap elég vért, ha nem érzed, akkor minden szipi szuper.
2017. máj. 12. 06:56
3/9 anonim válasza:
Hát ha abból indulunk ki, hogy szinte minden nagy kerékpárversenyen van valami hír, hogy ennek a bringásnak születtett meg x-edik gyereke épp, meg amannak fog holnapután születni.... meg folyton látni a versenyzőkkel a pici gyerekeiket is a dobogók körül.... Ez nem arra enged következtetni, hogy sok gondjuk lenne felállítani, amit fel kell. :D
2017. máj. 12. 08:21
4/9 Alex Fly válasza:
Ezt azok találják ki, akik nem kerékpároznak és magyarázkodni akarnak.
Az igazság éppen az ellenkezője.
Persze egy nem megfelelő és/vagy rosszul beállított nyereg okozhat problémát...
2017. máj. 12. 09:01
5/9 Wadmalac válasza:
Az ergonómikus nyergekben biztos van valamennyi piacgeneráló hype, de attól még az tény, hogy ha a herék vérellátása el van nyomva gyakran zsibbadásig, az ronthatja a nemzőképességet. Hogy impotenciával összefügghet-e, azt nem tudom.
Abból baj nem lehet, ha az ember nemének megfelelően választ férfi vagy női nyerget és hosszú túrán (főleg hegyi tekerésnél, dombnak fel szokott kijönni a gond) teszteli, nem zsibbad-e el a mordály környéke, ha nem, akkor meg lehet nyugodni.
Megfelelő nyereggel a kevésbé emlegetett, de sokkal általánosabb kerékpáros "szakmai ártalom" is elkerülhető: az aranyér.
2017. máj. 12. 12:43
6/9 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat! Sajnálom, hogy feltettem a kérdést, de nem gondoltam rá, hogy esetleg megnézzek az enyémnél korábbiakat. Az internet tele van mindenféle cikkel, amiből laikusként nem tudom leszűrni az igazságot. Nekem inkább a fenekem, meg a gát tájék szokott néha zsibbadni, olyankor megállok és 1-2 percet sétálok (vagy még néha állva tekerek). Gondolom ez a legjobb amit tehetek.
2017. máj. 12. 17:00
7/9 anonim válasza:
A kerékpározás, mint minden egyéb mozgás javítja a vérellátást. Innentől kezdve baromság az egész. Maholnap 60 éves leszek, és kétnaponta váltva súlyzózok, vagy biciklizek, hogy a szerencsésebb génekkel született feleségem mellett kinézzek valahogy. És köszönöm, semmi bajom a cerka állóképességével.
2017. máj. 13. 10:57
8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, meggyőztél!
2017. máj. 14. 08:37
9/9 Wadmalac válasza:
Azért jelezném, hogy odalent bármilyen zsibbadás arra utal, hogy jobb nyereg kell.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!