Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Bringások! Szerintetek a...

Bringások! Szerintetek a szivacsos vagy a géles nyereg a jobb?

Figyelt kérdés

Üdv!

Nagy dilemma előtt állok mert hamarosan vennem kell egy nyerget a túrabringámra (monti).

Most egy Selle Royal Moody van rajta ami gyárilag volt rajta.

7 éves nyereg már, nem tudom, hogy elöregedett-e vagy szétültem de 10-15km után már nagyon rossz rajta ülni...

Megmentettem egy favorit kerékpárt a méh teleptől, felujítottam, azon valami vacak szakadt szivacsos nyereg van de azon nagyon jó ülni, de mégsem tehetem át egy gyönyörű túrabringára a szakadt nyerget :D

Szóval nézegettem ergonómikus nyergeket.

Selle Royal Alpine (gél) 8000 forint: dicsérik is meg nem is

DDK3 T3 Eden (szivacs) 4000 forint, szóval fele annyi és nagyon dicsérik

DDK FM250 (szivacs) 2500 forint és szintén nagyon dicsérik.

Szóval most összezavarodtam...

Lehet, hogy nem is éri meg 8000-ért venni egy gél-es nyerget mert egy 2500 forintos szivacsos odaveri?

Túrabringás vagyok, vegyes terepen, hol aszfalt, hol murva, hol földesút.

10-20km-enként amúgy is megállok nézelődni de van amikor a napi km 100+ összesen szóval ehhez kellene valamilyen nyereg ötlet.

Nem vagyok túlsúlyos, pont jó az alkatom (ha ez számít)

Bármilyen ötletet, tapasztalatot szivesen fogadok.

Köszönöm.

2017. márc. 6. 18:42
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Na megírom hátha valaki egyszer megtalálja a kérdést illetve a kérdéses nyerget :)

Na ez megérte az árát!

Igaz jobban megérzem rajta a gödröket/köveket mint a zselésen de viszont kényelmes nagyon!

Igaz majd hosszútávon derül ki igazán de azért már most is érzem, hogy ég és föld az előző géles selle royal-hoz képest.

Mákom van, hogy nem a Selle Royal Alpine-t vettem meg dupla áron, valószínűleg ugyanolyan kuka lett volna nekem :D

2017. márc. 23. 19:37
 12/12 Wadmalac ***** válasza:

Lehet. De mivel főleg a forma számít és a Selle nyergek sem egyformák, lehet, hogy ott is lett volna jokered.

Mindegy, a lényeg, hogy a mostani bejött.

2017. márc. 24. 08:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!