Milyen bicaj való ezekhez a feltételekhez?
Eddig a Mountainbikeokhoz voltam hozzászokva és igazából olyasmit is szeretnék, sokat járok külföldre és ott tudok magasabb domborzatokat találni ahol felváltva aszfalt és földesút található, illetve városban is elég sokat használnám. Mondjuk nem szoktam bicajokkal nagyon barátságosan bánni szóval valami kicsit strapabíróbb kell ami szereti a rászkódást a hirtelen fékezéseket és nem a legnehezebb de erős a váza. Sebesség alatt a 40körüli kmperórát értem nyílt úton megnyomva a pedált izzadva és levegőután kapkodva.
Ölteteknek szivesen fogadnám, ha külön megemlítenétek a féket, a váltót, a gumit, esetleg az ülés, hogy tudom legjobban testreszabni és így utána keresni.
Crosstrekking? (Gepida Alboin-szerű, vagy a Merida Crossway Urban tagjai)
Első villa teleszkópos, de trekkingszerű, kényelmesebb váz; 28-as kerekek; első-hátsó váltó; külső gumi ízlés szerint, de amolyan "általános", tehát a futófelület simább, az oldala rücskösebb. Fék lehet tárcsa is, de az nem annyira lényeges.
Szertintem.
Szerintem is trekking. De véleményem szerint inkább merevvillával. Az említett útviszonyokon nem számít annyira a rugózás/csillapítás, mint amennyivel megnöveli a tömeget. Ráadásul aszfalton inkább ront az irányításon.
Vagy cyclocross. Ez gyakorlatilag egy outi ballonosabb, rücskösebb gumikkal és canti- vagy tárcsafékkel, hogy akár terepre is kimerészkedj vele. Esetleg gravelbike, ami ennek a hobbyverziója.
Na, igen, haboztam is, hogy a teleszkópot megemlítsem-e.
Én is bicajvásárlást tervezek, nálam is ilyesmi játszana, crosstrekking lenne jó merev villával (gyakorlatilag országúti túrák, némi kemény földúttal/dózerúttal). Nagyon ajánlgatják a Merida Crossway Urbant, vagy a Speedert; de egyelőre még csak a gondolkodás fázisában vagyok, nézelődöm.
Ha tekerek, le szoktam menni földútra is, meg ilyen murvás bicajútra, speederrel nem kellene ilyet csinálni, a gumi sem igazán alkalmas rá.
Szóval ja. Majd összeszámolom, milyen arányban megyek aszfalton és földúton.
Nekem jelenleg egy Schwinn-Csepel Landrider van, lehet vele kisebb tekeréseket csinálni, de azért pár kiló fölösleg van a bicón (rajtam kívül is) :-D
Tavalyelőtt vettem egy ilyen nyerget, nagyon bevált:
Kissé ugyan pattogós, tehát terepen fura, de amúgy nagyon kényelmes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!