Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Egy általános felnőtt (sport)...

Egy általános felnőtt (sport) kerékpárt mennyire lehet nehéz felemelni? És egy általános kerékpárt?

Figyelt kérdés
2017. febr. 11. 00:01
 1/9 anonim ***** válasza:

Attol függ,hogy:

Országuti:8-11kg.

Mtb:10-18kg.

Urban:10-15kg.

Vannak egyébb speciális esetek:5-25kg.

Ezeket szerintem nem nehéz felemelni.

2017. febr. 11. 00:12
 2/9 anonim ***** válasza:

MTB, cross-trekking: 13-15kg, túrázós csomagtartóval és kosárral: 15-18kg, városi egysebességes fixi: 6-8kg. Ezek persze az olcsóbb (100-200eFt) kategóriára értendők!

54kg-os nőként fel tudom vinni lépcsősoron (akár 100db), vonatra (magas lépcsős régi)a 14kg-os MTB bringámat. De pl. falra fejmagasságba felakasztani már nem tudnám.

Nem a tömegével van baj, hanem a súlyával! Nincs rajta fogás (bovdenezést nem szeretem fogni) és koszol! Ha csak a hónod alá csapod, akkor nem nehéz, de ha félted a ruhád ezért eltartod magadtól, akkor az erőkar miatt kell a bicepsz és a hátizmok!

2017. febr. 11. 20:10
 3/9 anonim válasza:
Nem a tömegével van baj hanem a súlyával? Ebben csak én érzek hibát? :p
2017. febr. 12. 16:16
 4/9 anonim ***** válasza:
Itt a földön igen,de lehet hogy a nő az űrben bringázik...
2017. febr. 12. 17:02
 5/9 anonim ***** válasza:
A kerékpár tömege állandó 14kg, de a súlya változik.. Súly az az erő, amivel ránehezedik a nyomott felületre, jelen esetben a karomra.. Itt mondjuk arra gondolok, hogy az ennek ellentétes irányú tartóerő, amit kifejtesz ha eltartod magadtól, az egyre növekszik az erőkar miatt, ergó "nehezebb" lesz ugyanaz a kerékpár! Gondoltam, nem kell magyarázni, de hát mégis..
2017. febr. 12. 17:31
 6/9 anonim ***** válasza:
Nem a súly vagy tömeg a lényeges, hanem hogy ki akarja felemelni... nekem pl olyan 80kg alatt semmit nem nehéz felemelnem...
2017. febr. 12. 18:18
 7/9 anonim ***** válasza:

"A kerékpár tömege állandó 14kg, de a súlya változik"

Tegyük már helyre ezt a kijelentést.

Ha ezt fizikusként mondod, akkor nyilván igazad van. De mégis, a biciglistát mennyire fogja befolyásolni a kb. egy századnyi földi gravitáció eltérés, attól függően, hogy a Föld mely csücskén emeli fel a vonatra a bringát?

Ennek semmi köze ahhoz, hogy te kinyújtott karral emeled fel és azt nehezebb megcselekedni.

2017. febr. 14. 01:38
 8/9 anonim ***** válasza:

Zoli gyerek.

Az biciKlista ebben a szóban nincs "g" betű.

2017. febr. 14. 22:09
 9/9 anonim ***** válasza:
Hogy ne lenne benne, fentebb olvashatod éppen saját szemeddel.
2017. febr. 14. 22:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!