Egy általános felnőtt (sport) kerékpárt mennyire lehet nehéz felemelni? És egy általános kerékpárt?
Attol függ,hogy:
Országuti:8-11kg.
Mtb:10-18kg.
Urban:10-15kg.
Vannak egyébb speciális esetek:5-25kg.
Ezeket szerintem nem nehéz felemelni.
MTB, cross-trekking: 13-15kg, túrázós csomagtartóval és kosárral: 15-18kg, városi egysebességes fixi: 6-8kg. Ezek persze az olcsóbb (100-200eFt) kategóriára értendők!
54kg-os nőként fel tudom vinni lépcsősoron (akár 100db), vonatra (magas lépcsős régi)a 14kg-os MTB bringámat. De pl. falra fejmagasságba felakasztani már nem tudnám.
Nem a tömegével van baj, hanem a súlyával! Nincs rajta fogás (bovdenezést nem szeretem fogni) és koszol! Ha csak a hónod alá csapod, akkor nem nehéz, de ha félted a ruhád ezért eltartod magadtól, akkor az erőkar miatt kell a bicepsz és a hátizmok!
"A kerékpár tömege állandó 14kg, de a súlya változik"
Tegyük már helyre ezt a kijelentést.
Ha ezt fizikusként mondod, akkor nyilván igazad van. De mégis, a biciglistát mennyire fogja befolyásolni a kb. egy századnyi földi gravitáció eltérés, attól függően, hogy a Föld mely csücskén emeli fel a vonatra a bringát?
Ennek semmi köze ahhoz, hogy te kinyújtott karral emeled fel és azt nehezebb megcselekedni.
Zoli gyerek.
Az biciKlista ebben a szóban nincs "g" betű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!