Szeretném kicserélni a full hajtóművet. Egy Shimano Deore láncot veszek, de nem tudom, hogy megéri, hogy vegyek egy sokkal drágább Sram láncot? Mitöl lesz jobb? Vagyis miért drágább a sram lánc? Jobb anyagból készűl vagy lassabban kopik?
Hajtókar:Shimano SLX
Fogaskoszorú:Shimano SLX
Váltó:Shimano Zee (ezt használom jelenleg is egy 8-sebességes fogaskoszorún)
Váltókarok:Shimano Deore
Nekem a SRAM láncokkal jobb tapasztalatom van élettartamra, kevésbé nyúlnak.
Szerintem azonos szintű láncok SRAM-ban sem drágábbak.
Nem biztos, hogy hétköznapi használatra a csúcskategória az ideális.
gondolom jo xarul mukodhet 8as soron, mivel a deore valtokarok csak 9esek voltak (ma már 10es, de pontositok, mert 90körül volt 6sebességes huvelykujjas 6sebis karjuk is....7es-8as korszakban nem volt deore, stx-rc volt helyette elotte pedig DX, 9es éra beköszöntével jött be ismet a deore:)
inkabb vegyel a valtokar fokozatszamahoz passzolo sort (9 vagy 10)
najó--lőjj le....összekevertem az irományodat....
sram-ot hanyagold...deore se egy nagy durranás....ha tartós láncot akarsz akkor inkabb connex...vagy KMC SL széria X9 vagy X10, attol függ hany sebis rendszer...
egy szint felett mar csak a súlyt fizeted meg, de a felsőkategóriás láncok már valamien módon edzet-kezeltek a csapok, mivel a kopásnál nem a lánc nyulik, hanem a csapok kopnak ki (te is lathatod, egy nagyon elhasznalt lancnal a görgök lötyögnek a csapon)
KMC-vel nekem nincs friss tapasztalatom.
Amit én használok, az a 8 sebességes Ultegra szett illetve a másik bringámon 8-as Claris, mindkettőn SRAM fut és érezhetően később jelentkezik a láncnyúlás, mint a Shimano láncoknál (és igen, a nyúlás tulajdonképpen kopás).
A felső árkategóriák grammbajnokok, de ez az élettartam rovására megy. Sajnos SRAM-nál is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!