Pécs mennyire kerékpárbarát város?
Van egy kiépített kerékpár út, ami a PTE BTK-tól a Zsolnay negyedig tart, átível a belvároson, ennyi. Sajnos kevesen használják. Én személy szerint sem autósként, sem gyalogosan nem örülök a kerékpárosoknak, mert az autók közt biciklizőknél kevès olyan van, aki megfelelő módon tud közlekedni, és nem azt lesem, hogy mikor hozza magát veszélybe. De igazából sem az autósok, sem a buszosok nem figyelnek sajnos különösebben. Gondolom ezért bicikliznek a legtöbben a járdán, de ott meg nem figyelnek a gyalogosokra.
Szóval az a konklúzióm, hogyha szoktal es tudsz is autók között közlekedni, akkor tedd, sokan jarnak így egyetemre, munkába. Viszont ha te is csak a járdán, gyalogosok közt szlalomozva tervezel, akkor kérlek inkább ne.
Ugyan az, mint Székesfehérváron, itt ott van bicikliút, de teljesen használhatatlan, a bringások 90%-a a járdán nyomatja, sokszor világítás meg minden nélkül... én országútival tolom városon bellül is, jelzőtől jelzőig 30-40 es tempót tudok tartani, szóval nagyon nem vagyok útbam az autóknak, inkább nekem vannak ők sokszor...
Amúgy Székesfehérváron lakom, de Pécsen jártam fősulira.
@3: azért Fehérvár már nem annyira rossz, mint az az írásodból tűnik... Egyes helyeken meglepően jől használhatóak az infrák és lassan kezd összefüggővé válni.
A pécsi helyzetet közvetlenül nem.ismerem, de azért az elég sokat elmond, hogy több útvonalon van bicibusz -és ha a gyerekeket ki lehet engedni a forgalomba, akkor annyira nem lehet szörnyű...
Minek emelted ki? Már rég elmúlt az egy év, nem költöztél oda s tapasztaltad meg magad?
Nekem egyébként felettébb szimpatikus, hogy sok más megyei jogú várossal ellentétben bármelyik irányban el tudom hagyni vagy meg tudom közelíteni a várost, anélkül hogy a bugyuta kerékpározni tilos táblákba botlanék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!